Fantastik Film Karesi Gibi Fakat Gerçek! Dünyada Yer Çekimin Kafa Karıştırdığı 8 İnanılmaz Yer

İngiltere'deki 'ters' şelale;

Bu şelale, Hayfield'e yakın bir yerde bulunuyor. Gökyüzüne doğru giden bir akıma sahip. Bu yüzden şelaleden çok bir fıskiyeye benziyor. Tersine şelalenin sırrı rüzgâr; rüzgar o kadar kuvvetli ki, aşağı doğru akan su rüzgâr tarafından tutuluyor ve yukarı doğru itiliyor. Şelalenin yüksekliği 78 metre.

Oregon'daki gizemli ev;

Ermenistan'da Alagöz Dağı'nın eteğinde yol;

Türkiye ve Ermenistan sınırında, insanların aklını zorlayan bir dağ var. Şaşırtıcı biçimde yer çekimine aykırı bu olaya tanık olmak için her yıl bu dağa binlerce gezgin geliyor. Aracınızın motorunu dağın dibinde kapatırsanız, araç kendi kendine yokuş yukarı gidecektir. Yakında yokuş yukarı giden bir nehir de var. Burada bulunan birçok insan yokuş yukarı gitmenin yokuş aşağı gitmekten daha kolay olduğunu iddia ediyor.

ABD'nin Nevada Eyaleti'ndeki Hoover Barajı;

Yüksekliği 221 metre olan bu baraja gidebilirseniz, basit bir deney yapabilirsiniz. Şişeden biraz su dökmeye çalışın. Sıvı her zamanki gibi akmayacak, uçacaktır! Aynı yükseklikten hafif bir nesne atmaya çalışırsanız da aynı şey olur. Bunun sebebi ise güçlü hava akımı.

ABD'nin Wyoming Eyaleti'ndeki Şeytan Kulesi;

Şeytan Kulesi, Black Hills'deki Bear Lodge Ranger Bölgesi'nde yer alan doğal bir oluşumdur. Mükemmel şekli ve büyüklüğü ile Wyoming'in simgesi niteliğinde. Dağcıların da buraya ilgisi büyük. Sadece 386 metre yüksekliğinde olmasına rağmen Everest'e tırmanabilen dağcılar, Şeytan Kulesi'nin tepesine tırmanamıyor. Dik yüzeyi nedeniyle, en tepeye ulaşmak imkansız ve geri dönmek daha da zor.

Güney Kore'deki gizemli yol;

Jeju Adası'ndaki bu yola bırakılan boş şişeler ve kutular yokuş yukarı yuvarlanıyor. Bu turistlerin de oldukça ilgisini çekiyor. Yaratıcı insanlar burayı hızla turistik bir cazibe merkezi haline getirdi ve hatta yer çekimi anomalisinin nerede başladığını gösteren bir tabela bile koydular.

Myanmar'daki altın kaya

Bu kaya altınla kaplı ve her an düşecek gibi görünüyor. Fakat gerçekte, 2500 yıldan beri aynı yerde duruyor! Kaya, üzerine oturtulmuş pagoda ile birlikte 15 metre yükseklikte. Hikayeye göre kaya, Buda'nın saçları tarafından tutuluyor. Kaya sabit değil ve herkes onu hareket ettirebilirdi, ancak doğa bile onu henüz yerinden oynatmadı. Kayayı sadece bir kadının yerinden oynatabileceğine inanılıyor. Bu nedenle, kadınların dokunmasına izin verilmiyor.

Arjantin'deki Davasko Kayası

Bu devasa kaya parçası yer çekimine karşı savaşını kaybetti. 300 tondan daha ağır olan taş, devrilmeden önce binlerce yıl boyunca büyük bir kayanın kenarında duruyordu. Yerel halk onu kontrol etmek için tabanına bir cam şişe koymuş ve şişe çatlamış. 29 Şubat 1912'de Davasko bulunduğu yerden düşmüş. Bu yerel halk için gerçek bir şok olmuş. 95 yıl sonra, onun yerine plastik bir kopyasını koydular. Sadece 9 ton ağırlığında ve durduğu kayanın üzerine sabitlenmiş.

BONUS: Erzurum Palandöken Dağı eteklerindeki Abdurrahman Gazi türbesi yolu;

Bu gizemli yol da uzun zaman gündemi meşgul etti. Bu durumun türbe ile bir ilgisi olduğu gibi bir iddia hala bir çok insan tarafından kabul görüyor. Bu yol da yukarıdakilere benzer bir illüzyona sahip. Bu sadece bir göz yanılması. Yol yokuş yukarı gibi gözüküyor fakat eğim aslında tam tersi yönde.

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
YORUMLAR

normal şekilde aşağıya doğru akan şelalenin rüzgar etkisiyle yukarı doğru itilmesi yer çekimi kanununa ters bir olay mı? kardeş sizin ben fizik hocanıza en içten saygılarımı iletiyorum. suç onun değil. bizim eğitim sistemimiz kötü.

25.06.2019

Bu sitede editör olmak çok kolay birader..

Pasif Kullanıcı
25.06.2019

iğneada ya giderken yenice köyünün uzerinde de var yukari kayma

25.06.2019

manyetik alan deniyor oraya;)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ