Fantastik Film Kareleri Gibi! Sadece Yılın Belirli Bir Döneminde Görebileceğiniz 12 Doğa Olayı

1. Abraham Gölü, Alberta, Kanada / Aralık - Şubat

Yaz aylarında Abraham Gölü gezegenimizdeki diğer göllere benziyor. Bununla birlikte, kışın burada görebileceğiniz şey, tamamen büyüleyici. Gölün dibinde yaşayan bakteriler, büyük miktarda metan gazı yayar. Bu görüntü gölün berraklığıyla bir araya gelince ortaya suda yüzen baloncuklara benzer bir görüntü çıkar. Fakat bu büyüleyici olduğu kadar tehlikelidir de.

2. Yosemite At Kuyruğu Şelalesi, Kaliforniya, ABD / Şubat ayının ikinci yarısı

Hepimiz şelaleleri biliyoruz ve çoğumuz bir şelale gördük. Fakat bu şelalede su yerine ateş var desek? Şubat ayının sonlarında, batan güneşin ışınlarının geliş açısı At Kuyruğu Şelalesi'nden su değil, ateş dökülüyormuş gibi bir görüntü oluşturuyor.

3. Sığırcık sürüsü / Mart

Sığırcıklar inanılmaz büyüklükteki sürüler halinde toplanır ve inanılmaz bir görüntü oluştururlar. Bin ayrı kuş değil, sanki büyük bir organizma gibi hareket ederler ve birlik halinde yükselirler. Uzmanlara göre, sığırcık kuşları bilgi alışverişinde bulunmak ve avcıları hipnotize edici hareketleriyle yanıltmak için bu şaşırtıcı şekillerde bir araya geliyor.

4. Visterya'ların çiçek açması , Japonya / Nisan ve Mayıs ortaları

Muhtemelen Japon Kiraz Çiçeği festivallerini duymuşsunuzdur, ancak Japonlar için çiçeklenme mevsimi bir anlam ifade eden tek çiçek bu değildir. İlkbaharda bir ay boyunca, renkleri kırmızıdan mora, sarıdan ve beyaza değişen yüzlerce bitkinin oluşturduğu büyülü Visterya Tünelleri'nden geçmenin tadını çıkarabilirsiniz. Kendi gözlerinizle bir peri masalı görmek istiyorsanız, aradığınız şey tam olarak bu.

5. Ateşböceklerinin oluşturduğu senkron, Büyük Smoky Dağları Milli Parkı, ABD / Mayıs - Haziran

Ateşböceklerinin senkronize hareketleri gezegenimizde sadece birkaç yerde görülebilir, bu da onları izlemeyi gerçek bir maceraya dönüştürür. Çiftleşme gösterileri sırasında binlerce ateşböceği ışıltılı bir gösteri gerçekleştiriyor gibi toplanır ve birkaç saniyede bir aynı anda yanıp söner.

6. Keçi tırmanışı, Fas / Haziran

Ağaçlara tırmanan keçiler biraz gerçeküstü görünüyor, ancak bu tuhaf doğa olayının mantıklı bir açıklaması var. Bu keçilerin tırmandığı ağaçlar rastgele seçtikleri ağaçlar değil, meyveleri Haziran ayında olgunlaşan argan ağaçları. Aç keçiler bu yiyeceklerden etkilenir ve bazen tek bir ağaçta asılı olan bir düzine keçi görebilirsiniz.

7. Gece yarısı güneşi, Norveç / Haziran Ağustos

Gece yarısı güneşi, Antarktika Çemberi'nin güneyinde ve Kuzey Kutup Çemberi'nin kuzeyindeki herhangi bir yerde, yaz boyunca görebileceğiniz fantastik bir görüntüdür ve Norveç de bunun tadını çıkarabileceğiniz yerlerden biridir. Ekseni eğikliği sebebiyle, güneş ışınları Norveç'i geceleri de aydınlatmaya devam eder ve yazın birkaç hafta boyunca güneş hiç batmaz.

8. Benekli Osoyoos Gölü, Britanya Kolumbiyası / Temmuz - Ağustos

Yaz aylarında, sıcak havalarda, bu gölün renkleri ve hatta şekli değişir. Su buharlaştıkça, gölün dibinde çok renkli, daire şeklindeki tuz ve diğer mineral oluşumlarını görebiliyoruz. Burada leopar desenli bir görüntü oluşabileceği gibi göl tamamen beyaz da olabiliyor.

9. Yuncheng Tuz Gölü, Çin / Eylül - Ekim

Bu Çin gölünün suları yeşilden sarıya, kızıldan mercana kadar birçok renge bürünebilir. Bu tamamen göldeki algler sayesinde olur. Göl her zaman muhteşem görünüyor ama onu görmek için en iyi dönem sonbahardır. Sonbaharda renkler en parlak halini alır.

10. Cano Cristales Nehir'inde oluşan renk şöleni, Kolombiya / Ekim - Kasım

Yosunların çiçeklenmesinden kaynaklanan nefes kesici bir başka görüntü de bu nehirde oluşur. Cano Cristales, Kolombiya'da yeşilden kırmızıya, maviden siyaha kadar geniş bir renk yelpazesi gösterebilen sıvı bir gökkuşağına benzeyen bir nehirdir. Burada da en parlak renkler sonbaharda görülebilir.

11. Çiçekli Atacama Çölü, Şili / Eylül - Kasım

'Kum, her yerde kum.'. 'Çöl' kelimesini duyduğumuzda çoğumuzun hayal ettiği şey budur. Ancak tüm çöller için bu doğru değildir ve Atacama Çölü bunlardan biridir. Atacama'da  4 veya 5 yılda bir, yoğun bir yağmurdan sonra çok fazla çiçek açar. Bu olay son olarak 2017'de meydana gelmişti.

12. Hareket eden yelken kayalar, Ölüm Vadisi, Kaliforniya, ABD; Aralık Şubat

Ölüm Vadisi'ndeki kayalar bazen bu ıssız alan boyunca kendi başlarına kayıyor. Peki bu nasıl oluyor? 1900'lerden bu yana yelken kayalar incelenmiş ve bilim adamları bu taşların garip hareketlerinin kış aylarında meydana gelen mükemmel su, buz ve rüzgar dengesinin bir sonucu olduğuna inanmaktadır. Taşların altında ince bir buz tabakası oluşur ve hafif bir rüzgar bile onları ileri doğru itebilir.

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Cübbeli Ahmet Çakarlı Araçla Geldiği Etkinlikte Şeriatı Savundu: Skandal Sözlere Tepki Yağdı!
YORUMLAR
15.11.2019

#12 buz tabakası sayesinde hareket etseler arkalarında iz bırakmazlardı. Taşın arkasında bıraktığı iz güçlü bir sürtünmenin sonucu. Bilim insanları tekrar araştırsınlar bi taraflarından uydurmuşlar

15.11.2019

Seyrettiğim belgeselde kaygan kil tabakası ve rüzgarın itiş gücü ile oluştuğunu deneyerek ispatladılar. Ama burada buz tabakası yazıyor.

15.11.2019

Aurora Borealis yazılmamış, şaşurdum.

15.11.2019

8deki goruntuden rahatsiz oldum :(

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ