Fahrettin Koca'dan 'Yeni Dönem' Sinyali

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Dünya gündemini 2 yıldır esir alan koronavirüs salgını halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir. Bundan sonra kişisel koruyucu tedbirler ve aşıyla korunup günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yaptı. Koca, 'Çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulumuzda salgında gelinen noktayı ele alacağız. Bu toplantı, Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır' dedi.

"Omicron öncesi hastane yükümüz şu an Türkiye'de 4'te 1'e inmiş durumda"

'Salgın her geçen gün gündemimizden çıkmaya başladı' diyen Koca, şu ifadeleri kullandı: 

'20'nin üzerinde ilde Covid yoğun bakımlarında hastamız yok. 65 yaş üstü kronik hastalığı olan kişilerin kendilerini korumaları ama diğer taraftan herkesin hatırlatma dozunu gündemde tutmalarını, zaten belli yaşın üzerinde ve kronik rahatsızlığı olanlar için de yerli ilacımız var. Önümüzdeki dönem artık kısıtlamalarla değil kişisel tedbirlerin grip benzeri devreye gireceği dönemde oluyoruz. Omicron öncesi hastane yükümüz şu an Türkiye'de 4'te 1'e inmiş durumda'

Koca, yerli insülin üretimiyle ilgili soruyu, 'Şu an piyasada kullanılan insülinlerin yüzde 85'ini oluşturan bir çağrı oldu. Diğerlerine de Ar-Ge çalışmalarında destek veriyor olacağız. Önümüzdeki dönemde hücreden itibaren insülin üretimini yapmak istiyoruz' şeklinde yanıtladı.

Popüler İçerikler

Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
YORUMLAR
18.04.2022

kişisel tedbir ne abi? metroda ben maske takıcam ama kimse takmıycak bu mu? 65 yaş üstü kendini korusun derken kalabalık yerlere girmesinler diyo heralde. aşımızı da olacakmışız :) 3. doz yaptıran yüzde kaç acaba hala o haritada verisi yok. 2 doz yaptıran %85 fakat üzerinden 8-10 ay geçmiş. çok değil 2 ay sonra tüm bunların tersini söylemeye başlayacak yine. maske mesafe hijyene dikkat edelim tweetleri atar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ