Facebook’un Üzerinde Çalıştığı 6 Yeni Emoji Yakında Geliyor

Sosyal medya devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlara ilişkin farklı tepkileri ifade etmek amacıyla, 'beğenme' butonu altında 6 yeni emoji üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Zuckerberg, Facebook kullanıcılarının merakla beklediği 'beğenmeme' butonu yerine geliştirilen alternatif emojiler hakkında kendi hesabından kısa bir video eşliğinde bilgi vermişti.

Birkaç hafta içinde Facebook kullanıcıları, paylaşımların hemen altında yer alan 'beğen' tuşuna uzun süreli basıldığında aktif olan emojiler ile paylaşımlara ilişkin, mutluluk, şaşkınlık, keder ya da kızgınlığını daha rahat ifade edebilecek.

Bu emojiler ile ilgili olarak Bloomberg’in sözcüsü, altı ülkeyi içeren testlerin sonucunda, ‘yay’ emojisinin evrensel olmadığını ve tam olarak anlaşılamadığını dile getirdi. Bunun yanı sıra sosyolog danışmanları tarafından kontrol edilen emojiler, internet ortamındaki en yaygın reaksiyonların analizi sonucunda kesinleşmiş durumda.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
İstanbul’da Tekstil Atölyesi Sahibi İsyan Etti: "Çalışacak İşçi Bulamıyoruz Sonra İş Yok Diye Ağlıyorsunuz"
YORUMLAR
28.01.2016

Love emojisi çok güzel ancak diğer emojilerin yanında farklı durmuş. Onun yerine de sarı kafadan çıkan kalp şeklinde yapsalar daha iyi olurdu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ