Facebook'u En Çok Kullanan 10 Ülke

Ülkenin nüfusu 200,4 milyon. Facebook kullanan kişi sayısı ise 65,7 milyon. 

Her 3 kişiden 1'i Facebook kullanan ülkede, toplam Facebook kullanıcı sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık 1,7 milyon arttı.

Ülkenin nüfusu yaklaşık 250 milyon. Facebook kullanan kişi sayısı ise 49 milyon. Facebook kullanım orası ise %20 civarında.

Meksika'nın nüfusu 118 milyon ve bu kişilerin de 38,5 milyonu aktif olarak Facebook kullanıyor.

Ve 7. sırada merakla beklediğimiz ülke karşımıza çıkıyor. 

75 milyon kişinin yaşadığı ülkemizde 32,3 milyon kişi Facebook'u her ay aktif olarak kullanıyor. 35 milyon civarında internet kullanıcısının olduğu ülkemizde internete ulaşan kişilerin Facebook kullanım oranı bir hayli yüksek durumdadır. İnternet kullanımının %50 altında olması nedeniyle, Facebook'un ülke genelindeki kullanımı da %50'nin altında kalıyor ancak internet kullanımı ne kadar artarsa, Facebook kullanımı da o denli artacağa benziyor.

Ayrıca, dünyada Facebook kullanımı bazı ülkelerde doyum noktasına geldiği için o ülkelerdeki kullanıcı sayıları da azalmaya başlıyor. Ancak, ülkemizde genç jenerasyonun internete ve özellikle de sosyal medya platformlarına olan ilgisinden dolayı, kullanıcı sayıları her geçen yıl artıyor. Öyle ki, son bir yıllık 371.000 civarında oldu.

Yaklaşık 100 milyon kişinin yaşadığı Filipinler'de 30,2 milyon Facebook kullanıcısı bulunuyor.

Avrupa'nın hem siyasi hem de nüfus açısında önde gelen ülkelerinden olan Fransa'da 25,6 milyon aktif Facebook kullanıcısı bulunuyor. Ülkenin toplam nüfusu ise 66 milyon.

Listemizin son sırasında ise Almanya yer alıyor. Ülkenin nüfusu 80,6 milyon ve 25,3 milyon Facebook kullanıcısı bulunuyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu