Onedio Logo

Facebook: 'Sıkça Yanlış Bilgi Paylaşan Kullanıcılara Güçlü Yaptırımlar Gelecek'

Kapak Görseli

Facebook şirketi sosyal medya platformunda defalarca yanlış bilgi paylaşan kişilere karşı 'daha güçlü' yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

null Görseli

Sosyal medya devi konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Facebook'un haber doğrulama ortakları tarafından 'yanlış' olarak işaretlenen içerikleri sıkça paylaşan kullanıcıların gönderilerinin onu takip eden kullanıcılar tarafından daha az görüleceğini belirtti.

Ayrıca, artık paylaşılan haberlerin doğruluğunun teyit edildiğine dair bir işaretin yer alacağı bildirildi.

Komplolar çoğaldı

Komplolar çoğaldı Görseli

Özellikle Kovid-19 salgını ile Facebook ve Twitter dahil sosyal medya platformlarında yanlış iddialar ve komplolar çoğaldı.

Şirket yaptığı açıklamada, 'Kovid-19 ve aşılar, iklim değişikliği, seçimler veya diğer konular hakkında yanlış veya yanıltıcı içerik olsun, uygulamalarımızda daha az kişinin yanlış bilgi görmesini sağlıyoruz' dedi.

Facebook bugüne kadar, yalan haber veya çarpıtılmış içerik paylaşan çok sayıda hesap kapattığını açıklamıştı.

Popüler İçerikler

Hande Erçel'in Aşkı Hatırla Dizisinde Şarkı Söylediği Anlara Yorum Yağdı
Hande Erçel'in Aşkı Hatırla Dizisinde Şarkı Söylediği Anlara Yorum Yağdı
Valilik Harekete Geçti: Belediye, 50’ye Yakın Eşeği Bayıltarak Topladı
Valilik Harekete Geçti: Belediye, 50’ye Yakın Eşeği Bayıltarak Topladı
Bakan Tekin Duyurdu: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması Sona Erdi, Forma Geri Geliyor
Bakan Tekin Duyurdu: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması Sona Erdi, Forma Geri Geliyor
YORUMLAR
27.05.2021

o yaptırımlar gelene kadaaar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ