Onedio Logo

Facebook, Geliştiriciler İçin internet.org Platformunu Açtığını Duyurdu

Kapak Görseli
null Görseli

Facebook, “dünyanın geri kalanını” internetle bağlantılı hale getirme projesi internet.org’u açık bir platforma dönüştürdüğünü bugün duyurdu. Geliştirme, Facebook, mobil operatörler, hükümetler ve yerel girişimcilerle ortaklaşa devam eden projenin bir platform haline getirilerek geliştiricilere açılmasını öngörüyor.

Yakın zamanda Hindistan’da belirli şirketlerin “net neutrality” konusundaki çekinceleri nedeniyle internet.org ortaklığından çekildiğini açıklamasının ardından gelen Facebook adımıyla ilgili konuşmasında Mark Zuckerberg bu konuya da değiniyor. Zuckerberg, net neutrality’nin yalın bir tanımının açıklık ve kapsayıcılıkla ilgili olduğunu ve internet.org platformunun geliştiricilere açılarak bu prensipleri daha fazla destekler hale geldiğini söylüyor.

Hindistan dahil dokuz ülkeye açılan internet.org’un 8 milyon kişiye internet erişimi sağladığı belirtiliyor.

İnternet.org platformunu incelemek için bağlantıyı takip edebilir, Mark Zuckerberg’in konuyla ilgili olarak bugün yayınlanan Hindistanlı balıkçıları da kapsama almaktan bahseden coşkulu konuşmasını da burada görebilirsiniz.

Webrazzi

Popüler İçerikler

İnançsızlık Artıyor mu? Konda Türkiye'deki Dindarlık Oranlarını Açıkladı
İnançsızlık Artıyor mu? Konda Türkiye'deki Dindarlık Oranlarını Açıkladı
Çocuklarının Yanında Saldırıya Uğrayan Baba İlk Kez Konuştu: Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı
Çocuklarının Yanında Saldırıya Uğrayan Baba İlk Kez Konuştu: Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı
Bir Sansür Daha! YouTube’dan Sonra Spotify da Grup Yorum Şarkılarını Engelledi
Bir Sansür Daha! YouTube’dan Sonra Spotify da Grup Yorum Şarkılarını Engelledi