Ancak bu butonun doğrudan beğenilmeyen şeyler üzerinden değil de alternatif bir beğenme eylemi şeklinde algılanması ve kullanılması gerektiği öne sürülmüştü.
Bizi hoşnutsuz eden ama paylaşılmasına önem verdiğimiz, dikkat çekmek istediğimiz bir konu üzerinde 'dislike' butonuna tıklayarak bunu gerçekleştirmemizin önünün açılacağı söylenmişti.
Yani öyle kavga ettiğimiz ya da tipini beğenmediğimiz bir adama 'Ohhh Dislike vereyim de içimin yağları erisin.' diyerek bastığımız bir buton olmayacaktı bu. 😁
Bunun için, 'Reactions' yani 'Tepkiler' adı verilen özelliğinin testlerine başladığını duyuran Facebook, bu özellikle birlikte 'Like' tuşunun daha da anlam kazandıracak ve daha net bir mesajın verilmesini sağlayacak.
Ooohh gelsin butonlar! 😁
İfadeler arasında geçiş yapmak için ise basılı tutup, istediğiniz beğeni türünü seçmeniz yeterli oluyor.
Bu özellik çıktıktan sonra, anlaşılan duygularımızı sosyal medyada yorum yapmadan da net bir şekilde ifade edebileceğiz artık.
Özellikle de ben 'derdini s.keyim butonu' olmadığından öfke emojisine aşırı yükleneceğim. 😡😅
Bizde veya diğer ülkelerde ne zaman kullanıma açılacağı konusunda bir bilgi yok ama yine en son bize gelir kesin bu.