🐴 Eziyet Gören, Sokağa Atılan ve Yardıma Muhtaç Can Dostlar İçin Sığınak Kuruldu: 'Emekli Hayvanlar Çiftliği'

Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) Bursa'da kurduğu 'Emekli Hayvanlar Çiftliği' eziyet gören, sahibi tarafından sokağa atılan, yaralı bulunan ve benzer nedenlerden yardıma muhtaç hayvanlara sığınak oldu.

Çeşitli kurum ve kuruluşlardan destek gören proje kapsamında uzun süren çalışmaların ardından Nilüfer ilçesi Başköy Mahallesi'nde oluşturulan çiftlik, Türkiye'nin dört bir yanından at, eşek, inek, koyun, tavuk gibi birçok türden hayvana ev sahipliği yapıyor.

"Yaşam her canlı için kutsal"

HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, 'Emekli Hayvanlar Çiftliği'ni, yıllarca insanoğluna hizmet etmiş, terk edilmiş, atılmış ve zor durumda kalmış hayvanlar için kurduklarını söyledi.

Öncelikli amaçlarının 'yaşatmak' olduğunu belirten Demir, hayatın her canlı için kutsal olduğunu ve yaşama özgürlüğü bulunduğuna inandıklarını dile getirdi.

"Atlar ve eşekler en mağdur hayvanlar"

Kedi ve köpeklere belediyeler tarafından yardım edildiğini ancak diğer türdeki hayvanların bu kadar şanslı olmadığını söyleyen Demir, 

'Atlar ve eşekler bu işin en mağdur kısmında olan hayvanlar. Onların daha da kötü sonları olabiliyor. Atı ve eşeği bir köy yerinde terk ettiğinizde sonu hazin olabiliyor.' dedi.

"Geldiklerinde çok hırçın oluyorlar"

Demir, hayvanların çiftliğe getirildiğinde çoğunun şartlar gereği hırçın olduğunu vurguladı.

Kaçacak yer arayan bu hayvanları zor tuttuklarına değinen Demir, 

'Kısa bir süre sonra sevgiyle güvenlerini kazandığınızda dünyalar onların oluyor, peşinizden ayrılmıyorlar. Bir insanı sevdiğinizde nasıl karşı taraftan da aynı karşılığını alınca mutlu oluyorsanız, onlar da o şekilde.' ifadelerini kullandı.

"Çiftlikte yaralı hayvanlar da var"

Hayvanların zor durumlarla karşılaşabildiğini anlatan Demir, çiftlikte bir gözü görmeyen, bir ayağı yaralı hayvanlar bulunduğunu da kaydetti.

"Her bölgede böyle bir yerin olması gerekiyor"

Emre Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:  

'Burası çok büyük bir yer değil. Amacımız da çok büyük bir yer haline gelmek değil. Belediyelere örnek olmak istiyoruz. Her bölgede en azından böyle bir yerin olması gerekiyor. Emekli dediğimizde akla yaşlı hayvanlar gelmesin sadece. Malulen emekli, yeni doğmuş hayvanlarımız da var. Annesi yükten düşmesin diye atılan yavrular var.'

Sıpası köpeklere parçalatılan eşeğin bir yavrusu daha oldu

Demir, mayıs ayında Ankara'nın Haymana ilçesinde yavrusu köpeklere parçalatılan, 'Zeynep' adını verdikleri eşeğin bakımını da üstlendiklerini aktardı.

Olayın sosyal medyada büyük yankı uyandırdığını anımsatan Demir, 'Anne geldiğinde gebeydi. Biz de buna çok şaşırmıştık. Çok ürkekti ve bize yaklaşmak istemiyordu. Şimdi hepsinden evcimen oldu. Yavrusu da burada doğdu ve inanılmaz uysal. Zeynep ve Burak'ın hikayesi her zaman bizim için yürek burkan hikayelerden.' diye konuştu.

Bahsi geçen olaya ilişkin haber 👇

Türkiye Hayvan Hakları Yasasını Bekliyor: Yavru Eşeği Kangal Köpeklerine Parçalatan Şahıs Serbest Kaldı

'Emekli Hayvanlar Çiftliği'nden kareler 📷

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.10.2020

Bu güzel yuvayı kuran ve vesile olan her insan evladına sonsuz teşekkürler, umarım okuyorsunuz bu yorumları allah sizlere bin kat daha fazla mal varlığı ve çok daha fazla ömür,sağlık,sıhhat versin yürekten teşekkür ediyorum sizlere 🙏🙏🙏

03.10.2020

İstanbul'da benim tanık olduğum bir çok belediye ve büyükşehir belediyesi maalesef hem yetersiz hem de çok kötü durumda. Hafta sonu veya akşam hasta bir hayvan için arıyoruz araba çarpmamışsa gelmiyoruz diyorlar, biz götürüyoruz bu hayvan fibli alamayız ya da yerimiz yok diyorlar. .Yavru kedileri hiç ellemiyorlar. Sözde veterinerlik birimleri var ama belediyeler yeterince bütçe ve personel bulundurmadıkları için olan hayvanlarda heba olup gidiyor. Keşke belediyeler veterinerlik birimlerini daha fazla geliştirseler de hayvanları da rahatlıkla oralara emanet edebilsek.

03.10.2020

Keşke kafam azıcık sayısala bassaydı biyoloji, veterinerlik vs derken(artık ne okumak gerekiyorsa) şöyle yerlerde işe girebilseydim. Azıcık şu canlara yardım edebilseydim. En fazla bağış falan olur işte herhalde.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ