Ezhel 'Uyuşturucuya Özendirme' Suçlamasıyla Yine Hâkim Karşısında: 'Ürettiklerim Sanat Eseri'

Daha önce hakkında 'Uyuşturucu ve uyarıcı maddeye özendirme' suçundan açılan davadan beraat eden Ezhel hakkında aynı suçlama ile açılan ikinci davanın ilk duruşması yapıldı. Müzik dünyasında Ezhel olarak tanınan Sercan İpekçioğlu savunmasında 'Ürettiklerim sanat eserleridir. Suçlamayı kabul etmiyorum' dedi. Bir sonraki duruşma 21 Şubat 2019'da...

İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Sercan İpekçioğlu ve avukatı Fuat Ekin katıldı.

Kimlik tespitinin ardından Ezhel'in savunmasına geçildi. Sanatçı olduğunu söyleyen Ezhel, 'Benim kesinlikle toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetim olamaz. Ürettiklerim sanat eserleridir. Suçlamayı kabul etmiyorum' dedi. 

Müvekkili hakkında aynı suçlamayla iki soruşturma yapıldığını, bu soruşturmalardan açılan davalardan birinin beraat ile sonuçlandığını söyleyen avukat Fuat Ekin, 'Yargılamanın konusu sanat eserleridir, şarkılardır. Bir sanat eseri ya da birisinin sanatçı olması onu suça karşı korumaz. Burada bu sanat eserlerinin itham olunan suçun unsurlarını taşımak gibi bir iddiası yoktur. Kanaatimizce suç oluşmamıştır, sayın mahkemenizce beraate hükmedileceği inancındayız' dedi.

Mayıs ayında tutuklanan ünlü müzisyen 26 gün hapis yattıktan sonra ilk duruşmada beraat etmişti.

10 Yıla Kadar Hapsi İsteniyordu: Ezhel İlk Duruşmada Beraat Etti

19 Haziran'da beraat eden Ezhel hakkında aynı suçlama ile bir dava daha açılmıştı.

Aynı Suçtan Bir Dava Daha: Ezhel'in Yine 10 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR

Bu millet iki şarkı sözüyle gidip ot içmeye başlayacaksa kusura bakmayın da ölsünler amk. Kaç yaşındasınız üç mü?

06.11.2018

Bir kişiye bile etkilerse bunun vebalini alabilir mi? Hadi diyelim ekstrem bir durum olsun ailevi sorunlar, parasızlık vb üst üste bir çok etken birikiyor ve bu şarkılar yüzünden bir çocuk uyuşturucu ile mutlu olabileceğini sanıyor. Günah kimde şimdi?

06.11.2018

müziği yargılamak nedir? bu mantıkla arabesk de intihara özendiriyor. böyle saçma şey mi olur.

Pasif Kullanıcı
06.11.2018

Evet özendiriyor, özellikle konserlere giden gençler tehlikedeler, çünkü bu sadece bir şarkı meselesi değil, kendilerine bir eko sistem kurmuşlar, rapçi uyuşturucu içer, rapçi özgürdür kafasına göre takılır, istediğini yapar algısını oturtmuşlar, kendi hayatlarını bu şekilde dizayn etmişler, size hayran olanlar da tabi ki size benzemeye çalışacak. Buradaki olay şarkı dinleyip uyuşturucuya başlamak değil, onu yapan yoktur, ancak insanların zihninde normalleşiyor uyuşturucu, bunu önlemek gerekiyor.

06.11.2018

Ya böyle mi önlenicek? Kamu spotu yapsınlar o zaman nerde görülmüş böyle bişeyden adam alındığı ? Bu tamamen gericiliktir ve televizyonlarda inan ki bazı kötü şeyleri normalleştiren fazlasıyla dizi, program var hepsine engel olsunlar bizde kuzey kore olalım nasıl fikir :)

TÜM YORUMLARI OKU (33)