Eyvah Ortam Gerildi: Fazıl Say ve İzzet Çapa Arasındaki 'Sanat Pahalılığı' Tartışması Bir Anda Alevlendi!

İşletmeci İzzet Çapa ve dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say sosyal medyada Contemporary İstanbul sergisinin ücreti üzerine bir tartışmaya girdi. Ufaktan başlayan gerilim kısa sürede büyüyüp tartışmaya dönüştü.

Geçtiğimiz yıl su basıp manşetlere oturan Contemporary İstanbul sergisinin bu yıl 19'uncu edisyonu sanatseverlerle buluştu.

14 ülkeden 53 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumuna ev sahipliği yapan fuar bu sene de giriş fiyatlarıyla gündem oldu.

Uçuk fiyatlara tepki gösteren isimlerden biri de Birhan Keskin oldu. Ünlü şair ve yazar Keskin, "Contemporary İstanbul giriş ücreti 1250. Öğrenci girişi 850. Sanat züppe olamaz" diyerek çıkıştı.

twitter.com

Birhan Keskin'in paylaşımını alıntılayıp kendisine destek veren ünlü işletmeci İzzet Çapa da "Bu paraya sergi olur mu arkadaş…" diyerek çıkıştı.

"Birhan Keskin… Şiirlerinin hayranıyım… ‘Dürtme içimdeki narı, üstümde beyaz gömlek var…’ Bir duygu daha naif, daha rafine ve daha çarpıcı nasıl ifade edilebilir… Neyse meselemiz o değil… Eğer Birhan fiyatlara böyle tepki gösteriyorsa… Bir tepki benden olsun fikrine karınca kararınca… Sesi daha çok duyulsun…"

Çapa'nın bu paylaşımına sessiz kalamayan isimse ünlü piyanist Fazıl Say oldu. Say, "Contemporary yi geçtim de sizin Cahide de bir kişi gecede kaç tl bırakıyor acaba İzzet bey? -adam başı 5000? 10.000? Cevaplayın??" diyerek öfkelendi.

Çapa'nın Instagram paylaşımı altına yorum yapan Say "Birhan Keskin çok değerli bir şair, ama bu değerli şair ile tanışmak için incecik 4 kitabını alsanız maalesef yine bu rakam çıkıyor… ben de bilrmedim? Siz açıklayın? Amerikadan???" ifadelerini kullandı

Sahibi olduğu Cahide'yi Temmuz ayında devreden işletmeci İzzet Çapa da Fazıl Say'ın kendisine yönelik tepkisine kayıtsız kalamadı elbette.

Fazıl Say'ın tepki gönderisini paylaşan Çapa "Fazıl yazıma cevap vermiş…" diyerek sözlerine devam etti: "Belli sen bana sataşmayı seviyorsun da… Türkiye’nin en lüks eğlence mekanı Cahide’yle, bir sanat sergisini karşılaştıran kafaya benim verecek cevabım yok… Hadi git işine ya Fazıl… Çık açık havada yürü de biraz beynine kan gitsin… Kitabın değerini de tutmuş, kalınlığıyla ifade etmeye çalışmışsın… Fazıl sen vallahi şaşırmışsın… Seni Birhan’a havale ediyorum…"

İlginizi Çekebilir

Bebeğini Kucağına Almaya Hazırlanan Neslihan Atagül'den Yeni Proje Sorusuna "İşte Annelik" Dedirten Cevap
Evliliğe İlk Adımı Attı: Sihirli Annem'in 'Çilek'i Zeynep Özkaya'nın İstemesinden İlk Görüntüler Geldi!
OnlyFans Görüntüleriyle Şoke Eden Esin Çepni 'Sarkık Meme' Yorumu Yapan Hemcinsine Verdi Veriştirdi!

Popüler İçerikler

Sokak Röportajında Atatürk’e Küfür Etti: "Size Göre Öyle Olabilir"
İsrail İran'a Saldırı Başlattı: Tahran'da Patlama Sesleri Duyuldu!
Avrupa Yakası'nın Sedef'i Suna Keskin, Gülse Birsel'in Veda Paylaşımına Sessiz Kalmadı
YORUMLAR
28.10.2024

Fazıl Say 2 - - - izzet çapa -1

28.10.2024

sanat lüks bir şey zaten. 2 3 tüp boya bile 1000 lirayı buluyor. bari sanatseverlerin önünü açın da insanlar görsün destek olsun yaptıklarımıza

28.10.2024

Kıyaslanacak şeyler değil, İzzet o konuda haklı. Ama Fazıl da maliyetler konusunda haklı… Nasrettin Hoca gibi olacak ama, gerçek sanatçılar da haklı… :) Zira dandik eğlence dünyasındaki beş para etmez karaktersiz soytarıların kazandıkları paraların 100’de 1’ini bile kazanamıyorlar. Ama kazanamazlar… Bir toplumu zorla sanatsever yapamazsınız. Bu bir eğitim, kültür ve görgü meselesi… Görgüsüz ve sonradan zenginlerin saçma sapan eğlencelere harcadıkları paralara da engel olamazsınız. eee, peki ne yapmalıyız? :) Valla başımızdakiler yapacak, biz değil…

TÜM YORUMLARI OKU (11)