EYT'liler İstanbul'da Buluştu: 'Edirne'den Kars'a, Jüpiter'den Mars'a, Eğer Adalet Varsa Çıksın Artık Bu Yasa'

Sayıları 3 milyonu geçen ve kamuoyunda 'emeklilikte yaşa takılanlar' olarak bilinen mağdurlar, İstanbul Yenikapı'da mağduriyetlerinin giderilmesi için bir araya geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, kazanılmış olan hakkı korumak ve sahibine teslim etmenin, hukuk devletinin gereği olduğunu söyledi.

1999 yılında çıkarılan yasanın mağduru oldular

DW Türkçe'nin haberine göre, İstanbul'daki EYT'liler bugün Yenikapı'da bir araya geldi. 

1999 yılında DSP-MHP-ANAP hükümeti tarafından çıkarılan yasa, bu tarihten önce sigortalı olanlara da uygulandı ve bundan dolayı milyonlarca kişi, tüm şartları yerine getirmesine rağmen emekli olamadı.

EYT'lilerin sayıları 3 milyonu geçiyor

1999 yılından bu yana zaman zaman gündeme gelse de çözülemeyen EYT problemine karşı mağdurlar, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında dernekleşti.

Sinop'tan Bursa'ya, Mersin'den Kırıkkale ve Aksaray'a Türkiye'nin pek çok ilinden EYT'li İstanbul'daydı

Yerel seçime sayılı günler kala, binlerce EYT'li tekrar seslerini duyurmak için Yenikapı'da buluştu.

'Hukuk devletinin gereği'

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gönül Boran Özüpak, miting alanında yaptığı konuşmada, 'Biz tüm Türkiyeyiz. Biz işçiyiz, hakkımızı yedirtmeyeceğiz. Hak sadaka değildir. Kazanılmış hakkı korumak, sahibine teslim etmek hukuk devleti olmanın gereğidir. Hiçbir yasa adaletten üstün değildir' dedi.

Mitinge katılan birçok siyasi, EYT'lilere destek verdi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK eski Başkanı Süleyman Çelebi, CHP Milletvekilleri Kani Beko, Ömer Fethi Gürer, Özgür Karabat, Yüksel Mansur Kılınç, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Necdet Gökçınar da mitinge katılarak EYT'lere destek verdi.

'Torunuma harçlık veremiyorum'

Mitinge katılan mağdurlardan Cengiz Öyke, yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle anlattı:

''48 yaşına girdim. 2016'da özel sektörde çalışırken sağlık problemlerden dolayı işten ayrıldım ve o tarihten beri işe yerleşemedim. Torunlarım harçlık istediği zaman harçlık veremeyen bir dedeyim. Çocuklarımız karşısında mağdur duruma düştük. Yediremediğimiz, giydiremediğimiz, evlendiremediğimiz çocukların çığlığı bu çığlık.''

'Eğer adalet varsa çıksın artık bu yasa'

Mitingde 'Edirne'den Kars'a, Jüpiter'den Mars'a, eğer adalet varsa çıksın artık bu yasa', 'Emeklilik hakkımız söke söke alırız', 'Direne direne kazanacağız', 'Vur vur inlesin Ankara dinlesin', 'Yaşasın onurlu mücadelemiz' ve 'Hak hukuk adalet' gibi sloganlar atıldı.

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
YORUMLAR
26.05.2019

Benim tanıdığım çoğu eyt’li bu hükümete oy verdi. O yüzden sürünün aq. Hiç bir şeyi haketmiyorsunuz.

26.05.2019

senin tanıdıklarının çoğu verdiyse tamamdır ya sürünsünler.

26.05.2019

Zaat 5 yıldır hakkımı Suriyeli ve bunlar gibi it soylarına yediriyor . iki elim yakanda olacak , haram zıkkım zemberek olsun. çok yakında insallah Heryerde artık HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK.

27.05.2019

EYT konusu ile çok alakasız bu söyleyeceklerim ama şu an ki kanuna göre ben 8 yıl sonra 7.000 günümü dolduracağım. 8 yıl sonra 40 yaşında birisi olarak 23 yıllık sigortalılık süresine ulaşacağım hadi 2 sene daha bekledim diyelim 25 yıllık sigortalılık süresi için, geriye kalıyor 18 yıl. ancak 18 yıl sonra devlet beni emekli edecek ! üstüne birde sigorta sürem çok uzun olacağı için emekli maaşımda kesinti olacak. günüm dolunca sigortasız da çalışamam, çalıştım diyelim 18 yıl boyunca hastalansam masraflarımı devlet karşılamaz böyle bir yasa olabilir mi?

TÜM YORUMLARI OKU (13)