EYT’de Son Durum Ne? EYT Çıkacak mı? EYT Yasası TBMM’ye Geldi mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, geçtiğimiz günlerde EYT ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında EYT’deki son durum yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), EYT yasası ile ilgili yapılan son çalışmaları öğrenmek istiyor. İlk sigortalı olduğu tarih 1999 yılının eylül ayından önce olanlar, emekli olmak için yaş sınırını bekliyor. Peki, EYT’de son durum ne? EYT yasası çıktı mı? EYT çalışmaları ne durumda? İşte sosyal medyada en çok konuşulan olaylardan biri olan EYT ile ilgili tüm merak edilenler…

Türkiye’de 1999 yılında yapılan yeni yasa ile birlikte, emekli olmak için sigorta ve prim süresine ek olarak yaş sınırı da getirilmişti. Bu sebeple birçok vatandaş emekli olmaya hak kazansa da belirlenen yaşı beklemeye başladı. EYT’liler, o tarihten bu yana gerek sosyal medyada gerekse alanlarda seslerini duyurmaya çalışıyor. Peki, EYT ile ilgili yapılan çalışmalar ne durumda?

EYT Yasası Çıkacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin CNN TÜRK’te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin EYT ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'üncüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun.

Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var.

Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar.

Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel...

Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım.

EYT Yasası TBMM’ye Geldi mi?

EYT yasasının çıkması için bakanlığın yaptığı çalışma TBMM’nin gündemine gelmesi ve oylama sonucu yasalaşarak Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor.

EYT yasası için bakanlık hala çalışmalarını sürdürüyor.

Popüler İçerikler

Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"