Aydın'da Köylülerin Jeotermal Santraline Direnişi Müdahaleye Rağmen Sürüyor

Aydın'ın Efeler ilçesinde köylülerin jeotermal enerji santrali inşasına karşı direnişi sürüyor. Yaklaşık 150 kişilik grubun dağılmaması üzerine jandarma köylülere biber gazı sıkarak müdahale etti.

Efeler'in kırsal mahallesi Kızılcaköy'de, tarım arazileri üzerine jeotermal enerji santrali kurmak isteyen firma yetkilileri, bazı kişilerden satın alınan 31 dönüm arazinin etrafına tel örgü çekilmesi için geçen pazartesi günü öğle saatlerinde görevlileri iş makineleriyle bölgeye gönderdi.

Köylüler tel örgüyle çevirmeye karşı direniş başlattı

Olumsuzluk yaşanmaması için jandarma ekipleri de mahallede önlem aldı. Şirket çalışanları, arazinin etrafını tel örgüyle çevirmek için çalışmaya başlarken, mahalleli de onları engellemeye çalıştı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu çıkmadan yapılan çalışmanın yasaya aykırı olduğunu öne süren mahalle halkı, şirket yetkilileriyle tartıştı. Jandarma ise bölgede önlem aldı.

Firma yetkilileri dün gece arazinin etrafını tel örgüyle çevirdi. Tepkili mahalleli, bu sabah şirket çalışanlarının tel örgüsünü görünce ortam yine gerildi. Jandarma yaklaşık 150 kişilik gruba biber gazı sıkarak müdahale etti.

Durup gerileyen topluluk, beklemeye başladı. Mahalle halkı, vali ile görüşmek istediklerini ve gelmeden ayrılmayacaklarını söyledi.

Köylülerin jeotermal santraline karşı direnişi sosyal medyada da yankı buldu...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
YORUMLAR
06.12.2018

Ya kusura bakmayın da enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Rüzgar güllerine bile kuşları öldürüyor diye karşı çıkanlar var. N'apıcaz kardeşim biz? Enerjiyi nereden elde edicez? JES'ler bir çok enerji santralinden neredeyse hepsinden daha zararsız. Ülkenin artan enerji ihtiyacına neyle karşılık verecez? Kimse çıkıp egsoz gazlarına karşı eylem yapmıyor, çünkü herkes araba kullanıyor. Kimse sanayi bölgelerini basıp yayılan zehirli gazlara karışmıyor. Enerjinin üretilme şekline değil kullanılma şekline takılsak çok daha yaşanılabilir bir ülke olacaktık. Memleketin en kirli havalarından biri İnegöl'dedir mesela. Kimse çıkıp fabrikaları protesto etmez, çünkü oradan para kazanırlar. Ama bugün İnegöl'e 3 fabrikadan daha az zararlı bir JES yapsalar mevzu çıkar. Çevre duyarımız çıkarlarla ters orantılı bizim

06.12.2018

aydında yaşıyorum. jeotermal kurdukları alanların hepsi tarım alanları. özellikle incir üretimi yapılan yerler. germencik incirliova bölgeleri incirin türkiyeyi geçtim dünyada en çok üretiminin yapıldığı yerdir orası. Daha doğrusu yerdi. incir üretimi yarıdan aza düştü. ayrıca yanlış uygulamalardan dolayı bölgenin hava kalitesi de çok düştü astım hastalıkları görülmeye başlandı. imkanı olan vatandaş kaçıyor oradan.

05.12.2018

Köylülere yapılan müdahale biber gazı demek... Neden? Jeotermal santralini istemiyorlar diye. Yazık!

05.12.2018

jeotermal kullanilabilecek en temiz ve yenilenebilir bir enerji türü olduğu için aslında düşünce güzel ama tarım arazilerine zarar verildiği takdirde hiçbir önemi kalmıyor.

05.12.2018

suyun kalitesini düşürmek, asit yağmurlarına sebep olmak, sülfür, karbondioksit, amonyak, metan ve bor yayılması ile kalp ve karaciğer hastalıklarindaki artışı görmezsek en temizi kesinlikle jeotermal en mantiklisi.

TÜM YORUMLARI OKU (20)