Evsiz Müvekkiline "Ev Hapsi" Cezası Verilen Avukatın Anlamakta Güçlük Çekeceğiniz Yaşadığı Trajikomik Durum

Filmlere konu olacak cinsten bir durum...

Geçtiğimiz yıllarda televizyon haberlerinde sokaklarda yaşayan Barış Alkan isimli bir evsize uyuşturucu kullanmak ve satmak suçundan 'ev hapsi' cezası verildiğini görmüştüm ve şaşırmıştım.

Sadece ben değil, bu absürt kararı duyan hukukçular da afallamıştı.

Filmlere konu olacak bu hikayeyi sizlere burada anlatmıştık. Detaylara bakabilirsiniz;

Evsiz Sanığa 'Ev Hapsi' Cezası: 'Polisler Gördükleri Her Yerde Engelliyor'

Yıllarrrr sonra Twitter'dan bir avukat sokaklarda yaşayan bir müvekkiline ev hapsi cezası verildiğini ve itiraz edilen hakimin cevabının ilginçliğini anlattı.

Öykü Über Alles (@uberallesoyku) on Twitter

Ben önceki durumun bir hatadan ibaret olduğunu düşünmüştüm fakat sanırım bu bir hata değil. Hukuk bilgim çok fazla olmadığı için de hakimlerin neye dayanarak bu kararı aldıklarını bilmiyorum.

Bu trajikomik durum, ceza odaklı bir anlayışla karar verildiği için hem tepkilere neden oldu hem de geçmişten bu tarz kararlar paylaşıldı.

Aramızda hukukçu arkadaşlar varsa bu kararın açıklamasını yapabilirler mi? Eğer bu kararlar belirli bir maddeye göre veriliyorsa her defasında şok geçirmeyelim. Hadi yorumlara gelin!

Bu arada şuraya da ağlanacak halimize biraz güleceğimiz bir video bırakıyorum.

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
18.10.2020

Ezberci egitimde, sosyal ve duygusal yönü kuvvetli olan cocuk degil, ezberi kuvvetli mal cocuk başarılı kabul edilirse yüksek meslek sahipleri tabiki de böyle mal olur.neye sasırılıyor anlamadım

Pasif Kullanıcı
18.10.2020

Özel hukukun içinde medeni hukukta şöyle yazar, kişinin ikameti "yaşadığı ve sosyal ilişkilerini kurduğu yerdir", yani bu bir dükkan da olabilir depo da olabilir fark etmiyor. İtibari Yerleşim Yeri, önceki ikametgahı belli olmayan kişinin ve halen ikamet edinememiş kişinin (yani evsizlerin) fiilen yaşadığı yerdir. Evsizler için sanırım itibari yerleşim yeri kullanılıyor, parkta yatıyorsa o kişinin ikameti park sayılır. İradi Yerleşim Yeri, kişinin sürekli kalma niyetiyle fiilen yaşadığı yerdir. Yani konut oluyor, evi barkı olanlar bu gruba giriyor. NOT: Hukukçu değilim, öğretmenim

Pasif Kullanıcı
18.10.2020

Konut; "kişilerin, devamlı veya geçici olarak yerleşmek ve barınmak amacıyla oturmalarına elverişli yerlerdir" diye geçiyor, yani hakim EV HAPSİ değil, KONUT HAPSİ verdiğine göre, kişi sokakta nerede yatıyorsa polis gelip bulmak istediğinde orada olmak zorunda.

22.10.2020

hakim ben bu cezayı verirsem mecbur ev bulur diye evsiz adamı ev bulmaya teşvik ettiğini falan mı sanıyor acaba?? okumuşumuz bile cahil maşallah

TÜM YORUMLARI OKU (8)