Memeleriniz evrime bambaşka bir açıdan bakmanızı sağlayabilir.
''Neden iki mememiz var?
Daha fazla da olabilir miydi ya da olabiliyor mu?'' gibi sorularınız varsa,
Buyrun bakalım...
Memeleriniz evrime bambaşka bir açıdan bakmanızı sağlayabilir.
''Neden iki mememiz var?
Daha fazla da olabilir miydi ya da olabiliyor mu?'' gibi sorularınız varsa,
Buyrun bakalım...
Kadın, doğum yapıktan sonra bu memeden de süt gelmeye başlamış ve toplamda 5 çocuğu olan kadın, bebeklerini büyütürken 3 memesini de kullanmış.
Yunan mitolojisindeki tanrıça Artemis çok sayıda memesi olacak şekilde resmedilmiş. Fazladan meme ucu doğurganlık sembolü olarak değerlendiriliyordu. Erkeklerin fazla meme ucu olması ise, cinsel güç fazlalığını temsil ediyormuş.
Fazladan meme ucu birçoğumuzda görülebilen bir durum. Dişilerde olduğu gibi erkeklerde de fazladan meme ucu oluşabiliyor.
Süt hattı, bacaklardan kollara kadar uzanan geniş bir doku. Süt hattı dokusu dişi ve erkeklerde aynı şekilde bulunuyor.
İnsanda süt hattı, gebeliğin 7. haftasında oluşmaya başlıyor. Süt hattı meme uçlarının oluşumunu sağlıyor. İnsan türünde normal bölgede meme ucu üretildikten sonra duraklama ve körelme başlıyor. Ancak kimi zaman bu körelmeler tam olarak gerçekleşemiyor ve fazladan meme uçları görülüyor.
İşte burada atasal bir karakter söz konusu. Bir canlı, bir batında ne kadar çok yavru doğurursa, o canlının o kadar fazla memeye ihtiyacı oluyor. Diğer canlılarda süt hattı boyunca birçok çift meme üretiliyor. Ancak insanda doğal seçilim sonucu bu sayı ikiyle sınırlanmış durumda.
Süt hattının dışında oluşan meme uçlarına ender rastlansa da çoğu zaman bunlar, ben veya doğum lekesi sanılıyor. Fakat meme ucunun arkasında ayrıca meme dokusu da oluşmuşsa, bunun sebebi hormon değişiklikleri de olabiliyor.
Bu konudaki ilk çalışma 1915'te Fin halkı üzerinde yapılmış ve bu birleşimler 8 farklı kategoriye ayrılmış. En yaygın vaka, meme dokusu olmadan, yalnızca fazladan meme ucu oluşması olarak belirlenmiş. Bu sınıflandırma günümüzde de uzmanlar tarafından kullanılıyor.
Ayrıca, normal meme dokusunda görülen kanserli tümörler fazladan meme dokularında da ortaya çıkabiliyor.
Çünkü embriyo gelişim aşamasındayken meme ucu, böbrek ve idrar yolu oluşumları bir arada gerçekleşiyor.
Evrimi maymundan gelen sanan bi toplumdan bi bok olmaz................ peki sen kaburgadan doğdun daha mantıklı ok.
ONEDİO YETKİLİLERİ!!! EDİTÖRLERİNİZ İYİCE SAÇMALAMAYA BAŞLADI. NEREDE OKUMAYAN CAHİL KESİM VAR ONLARA HİTABEN SALAK- SAÇMA İÇERİKLER HAZIRLIYOR. SIRF PARA İÇİN BU KADAR BİLGİ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLMAK NORMAL BİR ŞEY DEĞİL. BU YAZIYI YAZAN ARKADAŞTA NE EVRİM BİLGİSİ VAR NE DE GENETİK. TAMAMEN SAÇMALAMIŞ.......
La bu ülkede hala evrimini tamamlamamış varlıklar var insanla yaratık arasında sıkışıp kalmış ve hüloğğğğ diye çığlık atıyor :))