Evlilik Yoluyla Vatandaşlık Kazanmak İçin Kaç Yıl Evli Kalmak Gerekir? Yabancı Eş Ne Zaman Vatandaşlık Alır?

Bir ülkenin vatandaşı olabilmek için yabancı uyruklu sayılan vatandaşların yalnızca orda doğmuş olması yeterli gelmiyor. Vatandaşlık kazanabilmek için farklı şartların yerine getirilmesi gerekli. Aynı zamanda yabancı uyruklu bir vatandaş ile evlenilmesinin ardından eşlere de vatandaşlık kazanma hakkı doğuyor. Fakat bunun da şartları var. Peki evlilik yoluyla vatandaşlık alma şartları nelerdir? Evlilik yoluyla vatandaşlık almak için kaç yıl evli kalmak gerekir? Yabancı eş ne zaman vatandaşlık alabilir?

Özellikle sosyal medyanın hayatımızda büyük bir yer edinmeye başlamasıyla birlikte sanal ortamda kurulan arkadaşlıkların aşka dönüştüğünü sıklıkla görüyoruz.

Bu arkadaşlıklar yalnızca yerli değil, yabancı vatandaşlar ile de gerçekleşiyor. Bu konunun ardından hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler, evlilik yoluyla vatandaşlık konusunda da bir hayli araştırma yapıyor. Dünyada ülkelerin büyük bir çoğunluğu farklı ülke vatandaşı olup evlenen çiftlere yalnızca oturma izni verirken, vatandaşlık veren ülkeler de söz konusu.

Farklı ülkelere mensup olup da evlenen çiftlere vatandaşlık veren ülkelerin bazıları, çift pasaport hakkı da tanıyor elbette.

Bazıları ise çift vatandaşlık hakkını sunmuyor ve anavatanındaki vatandaşlığın sona ermesini istiyor. Son yılların en merak edilen konularından evlilik ile vatandaşlık alma durumu hakkındaki soruları sizler için cevaplıyoruz.

Evlilik yoluyla vatandaşlık kazanmak için kaç yıl evli kalmak gerekir?

Evlilik yoluyla vatandaşlık kazanma konusu, yurt dışına yerleşmek isteyen ve yabancı sevgilisi olan pek çok kişinin merak ettiği konular arasında. Evli kalma şartı ise her ülkede değişiklik gösteriyor.

  • Evlilik yoluyla Fransa vatandaşlığı kazanmak için evli kalma süresi 4 yıl. Uyum süreci dahilinde 5 yıl Fransa'da ikamet etmek gerekiyor. 

  • İngiltere'de evlilik yoluyla vatandaşlık kazanmak için 3 yıl boyunca bir İngiliz vatandaşı ile evli kalmak gerekiyor. 

  • Evlilik yoluyla İtalyan vatandaşlığı kazanmak için bir İtalyan vatandaşıyla evli kalma süreniz; eğer İtalya'da yaşıyorsanız 2 yıl, farklı bir ülkede yaşıyorsanız ise 3 yıl olarak ifade ediliyor.

  • Evlilik yoluyla İspanyol vatandaşlığı kazanmak için 1 yıl boyunca evli kalma şartı aranıyor. 

  • Evlilik yoluyla Brezilya vatandaşlığı kazanmak için, Brezilyalı bir vatandaşla 1 yıl evli kalıp, 1 yıl boyunca ülkede ikamet etme şartı aranıyor. 

  • Evlilik yolu ile Meksika vatandaşlığı isteyenler; 2 yıl boyunca evli kalmalı ve ülke sınırları içerisinde ikamet etmeli. 

  • Evlilik yolu ile İrlanda vatandaşlığına sahip olmak isteyenler için 3 yıl evli kalma ve 1 yıl İrlanda'da ikamet etme şartı mevcut.

  • Evlilik ile Polonya vatandaşlığı kazanmak isteyenlerin en az 3 yıl evli kalması ve 2 yıl ülke sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekmekte.

  • Belize vatandaşlığı için 1 yıl süreyle evli kalmak ve ülkede ikamet etmek yeterli.

  • Evlilik yoluyla Sırp vatandaşı olmak isteyenlerin 3 yıl evli kalması gerekmekte. Sırbistan'da ikamet koşulu aranmıyor

  • Ukrayna vatandaşlığı için 2 yıl evli kalmak ve 2 yıl ülkede ikamet etmek gerekiyor.

Evlilik Yoluyla Kısa Sürede Vatandaşlık Veren Ülkeler Listesi

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
29.05.2023

fake gps \ Tinder \ 18-90 yaş aralığı

29.05.2023

Ahahaha 18-90 ama ne gele gele 😅😅😅

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ