Evlilik Hazırlığı Yapan Kişilerin Mutlaka İzlemesi Gereken Düğün ve Evlilik Temalı Filmler

Mayıs ayının gelmesiyle başlayan düğün sezonu, evlenecek çiftlerin karnında kelebekler uçursa da bir o kadar da strese girmelerine sebep olabiliyor. Tam da bu nedenle gelinlikten düğün mekânına, organizasyondan davetli listesine kadar onlarca detayla uğraşmak zorunda kalan çiftlere ilham olacak ve düğün stresini bir anlığına da olsa atmalarını sağlayacak keyifli mi keyifli bir film listesiyle karşınızdayız. Şimdiden iyi seyirler!

16. License to Wed / Çık Aramızdan (2007) - IMDb: 5.2

Sonsuza dek mutlu yaşayacaklarına dair birbirine söz veren Ben ve Sadie çifti, bir an önce evlenmek için düğün hazırlıklarına başlar. Sadie'nin aile kilisesinin başrahibi Peder Frank ise tüm detayları kusursuzca planlayan çifti zorlu bir teste tabi tutar. Peder, evlilik kurumunun kutsallığını korumak için kendisine gelen herkesi bir sınavdan geçirir. Sınavdan geçemeyenlerin ise nikâhını kıymaz. Peder Frank'ın Sağlam Evliliğe Hazırlık Kursu, evlenmek için her şeyi göze alan Ben ve Sadie çiftini de beklenmeyen maceralara sürükler.

15. The Wedding Planner / Darısı Başıma (2001) - IMDb: 5.3

Başarılı bir evlilik planlayıcısı olan Mary Fiore, düzenlediği tüm törenlerde harika bir iş çıkarır. Onlarca farklı törene imza atan Mary, beklenmedik bir olayla karşı karşıya kalır. Mary, organize ettiği bir törende boy gösterecek olan damada âşık olur. Bu durum mesleğinde başarılı olan bir kadını, aşk ve iş hayatı arasında ikileme sokar.

14. Bride Wars / Gelinlerin Savaşı - IMDb: 5.4

Tüm hayalleri bir gün beyaz gelinliği giymek üzerine kurulu olan Liv ve Emma'nın düğün tarihi yaklaşır. Çocukluktan beri yakın arkadaş olan ikili, evlenmek için birbirine yakın tarih seçerler. Evlenecekleri yerde yapılan ufak bir hata ise mutlu mesut düğün hazırlığı içerisinde olan iki yakın arkadaşı birbirine düşman eder.

13. Monster-in-Law / Vay Kaynanam Vay (2005) - IMDb: 5.5

Uzun yıllar doğru adamı arayan Charlotte, sonunda rüyalarının erkeği olan Kevin ile tanışır. Kevin'in annesi Viola ise oğlunu kaybedecek olmanın korkusuyla Charlotte'un kâbusu olur. Gelinini korkutup kaçırmak için her yolu deneyen Viola, uzun yıllar asistanlığını yapan Ruby'nin de desteği ile Charlotte'un aşkını ve tüm sabrını sınar.

12. Runaway Bride / Kaçak Gelin (1999) - IMDb: 5.5

New York'ta bir gazeteci olan Ike Graham, iş hayatında önemli sorunlar yaşar. Eski karısı olan patronu Graham'ın çok kısa bir süre içerisinde yeni bir haber getirmesini ister. Yazı yazmak için yeterli ilhamı bulamayan Graham ise büyük sükse yapacak bir haberin peşine düşer ve bir kasabada sürekli başka erkeklerle nişanlanan ancak tüm düğünlerden kaçan Maggi Carpenter hakkında yazı yazmaya karar verir.

11. Sweet Home Alabama / Beni Unutma (2003) - IMDb: 6.2

Ünlü modacı Melanie Smooter, New York'un en tanınan bekâr erkeğiyle evlilik hazırlıkları yapar ancak kafasında pek çok soru dolaşan Melanie, henüz lisedeyken evlendiği Jake'i bulmak için Alabama'ya gider. Jake ise Melanie'den boşanmayı bir türlü kabul etmez ve Melanie türlü zorluklarla karşı karşıya kalır.

10. My Best Friend's Wedding / En Yakın Arkadaşım Evleniyor (1997) - IMDb: 6.3

Michael ve Julianne, 28 yaşına kadar eğer hâlâ yalnız olurlarsa birbirleriyle evleneceklerine dair bir söz verirler. 28 yaşına yaklaşan Julianne, Michael'ı aramaya karar verir ancak beklemediği bir durumla karşılaşır. Ondan önce arayan Michael, dört gün sonra evleneceği haberini verir. Bunun üzerine aşkının farkına varan Julianne evliliği bozmak için her yola başvurur.

9. Mamma Mia (2008) - IMDb: 6.4

Film, ABBA şarkılarıyla kurgulanmış bir düğün hikâyesini anlatır. Evlilik hazırlıkları içerisinde olan Sophie, düğün öncesinde babasının kim olduğunu öğrenmeye karar verir. Annesinin eski günlüğünden bulduğu üç olası baba adayını da kendi düğününe davet eder ancak annesinin eski aşklarıyla karşılaşması fırtınalı olayları da beraberinde getirir.

8. Father of The Bride / Gelinin Babası (1991) - IMDb: 6.5

Father of The Bride, kızını evlendirme hazırlığı içerisinde olan bir babanın yaşayacağı zorlu anları eğlenceli bir dille ele alır. Kızının olmadığı bir hayatı düşünmek istemeyen George Banks, bir yandan kızının evlenmesini istemezken diğer yandan da düğün hazırlıklarıyla ilgilenmek zorunda kalır. Yaşadığı bu durum George Banks'i büyük bir karmaşanın içine sürekler.

7. My Big Fat Greek Wedding / Kalbinin Sesini Dinle (2002) - IMDb: 6.6

Ailesinin işlettiği bir Yunan restoranında çalışan Toula, farklı bir arayış içine girer ve halasının turizm acentasında çalışmaya başlar. Ailesi kızlarının evlenmesi için bir çözüm bulmaya çalışırken Toula uzun boylu, yakışıklı bir lise öğretmenine âşık olur ancak damadın Yunan olmaması Toula'nın ailesi için önemli bir sorun yaratır.

6. The Wedding Ringer / Çılgın Düğün (2015) - IMDb: 6.6

Düğün arifesindeki Doug Harris, sosyal çevrede çekingen bir adam olduğu için düğününde kendisine eşlik edecek sağdıç bulamaz. Hayallerindeki muhteşem kadınla evlenmesine çok kısa bir süre kalan Doug, 'Best Man Inc.' isimli şirket aracılığıyla kendisine sahte bir sağdıç kiralar ancak ona sahte sağdıçlık yapacak Jimmy ile olaylar beklediğinden farklı gelişir.

5. The Proposal / Teklif (2009) - IMDb: 6.7

Hikâye, kitap editörü olan Margaret'ın Amerika'da kalabilmek için asistanı Andrew ile evlenmeye karar vermesiyle başlar. Sınır dışı edileceği haberini alan Margaret, Kanada'ya dönmek istemediği için dâhice bir plan düşünür ve yetkililere Andrew ile nişanlı olduğu yalanını söyler. Andrew ise Margaret'ın teklifini kabul etmeden önce kendince bazı şartlar öne sürer. Göçmenlik bürosu tarafından takip edilen Margaret ise her şeyi yapmayı göze alır.

4. Wedding Crashers / Davetsiz Çapkınlar (2005) - IMDb: 7.0

Jeremy ve John kendilerince bir çapkınlık yöntemi geliştirirler. Katıldıkları her düğünde farklı insanları tavlayan ikili, istediğini elde etme konusunda son derece başarılı ve öz güvenliler. Son olarak sosyetenin düzenlediği bir nikâha katılan Jeremy ve John, hedef olarak Gloria ile Claire'i seçer ancak bu sefer durum beklemedikleri bir şekilde gelişir. Bir politikacının kızı olan Claire'in evine gitmek zorunda kalan ikili, kendilerini bir anda romantik komedinin içinde bulur.

3. Muriel's Wedding / Evlilik Rüyası (1994) - IMDb: 7.2

Film, evlilik hayalleri kuran genç bir kızın hikâyesini anlatır. 22 yaşındaki Muriel Heslop, günlerini ABBA şarkıları dinleyip evlilik hayalleri kurarak geçirir. Şimdiye kadar hiç kimseyle çıkmamış olan Muriel, Rhonda isimli bir kızla tanıştıktan sonra hayatı değişir. Asosyal bir kişiliğe sahip olmasına rağmen Rhonda ile iyi bir arkadaşlık kuran Muriel, yepyeni bir maceraya atılır. Bunun üzerine iki yakın arkadaş Sydney'de yaşamaya karar verir ancak Muriel, evlilik hayallerinden bir an bile vazgeçmez.

2. Crazy, Stupid, Love / Çılgın Aptal Aşk (2011) - IMDb: 7.4

Cal Weaver harika bir işe, çok güzel bir eve ve mutlu bir yuvaya sahip olduğu kusursuz bir hayat yaşar. Dışarıdan bakıldığında rüya gibi bir hayata sahip olan Cal, karısının onu aldattığını ve ayrılmak istediğini öğrenince yaşadığı bu rüyadan uyanır. Artık yalnız bir şekilde hayatını sürdürmeye devam eder. Çapkınlık konusunda beceriksiz olan Cal, barda tanıştığı biri sayesinde bekâr bir hayat sürmenin püf noktalarını öğrenir. Diğer yandan çocuklarıyla ilişkisini güçlü tutmaya çalışan Cal, kendini bir aşk üçgeninin içerisinde bulur.

1. After The Wedding / Düğünden Sonra (2006) - IMDb: 7.7

Dram türündeki film, hayatını sokak çocuklarına adamış bir yetimhane müdürünün hikâyesini ele alır. Çok değer verdiği yetimhanenin kapanma tehlikesiyle yüz yüze kalan müdür Jacob Peterson'a sıra dışı bir teklif yapılır. Zengin iş adamı Jorgen, 4 milyon karşılığında Jacob'ın Danimarka'ya dönmesini ve Jorgen'ın kızının nikâhında yer almasını ister. Teklif yüzünden Jacob büyük bir ikilem içerisine düşer.

En Cesur Kişilerin Bile Yalnız Başına Karanlıkta İzleyemeyeceği Korku ve Gerilim Filmleri
Aşka Olan Umutlarınızı Yeşertecek En İyi Netflix Romantik Komedi Filmleri
Mısırları Hazırlayın! İçindeki Çocuğu Öldürmeyen Yetişkinlerin Tekrar Tekrar İzleyeceği 15 Animasyon
Ailenizin Yanında Başınızı Çevirmeden Seyredebileceğiniz En Güzel Romantik Komedi Filmleri

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor