Araştırmalar bir insanın kişiliğini 3 ego düzeyinde açıklıyor: Ebeveynlik, çocukluk ve yetişkinlik. Ne öğrendiğin yetişkinlikle, ne hissettiğin çocuklukla, ne düşündüğün ebeveynlikle açıklanıyor.
İlişkide de iki insanın kişilik uyumu bu düzeylerde karşılaştırılıyor. Ebeveyn düzeyinde iki insanın dünya hakkındaki görüş ve inanışları, çocukluk düzeyinde iki insanın beraber eğlenip eğlenmediği, yetişkinlik düzeyinde ise beraber problem çözüp çözülemediği değerlendiriliyor.
Bu değerlendirmeye göre simetrik olmak ideal ancak iki insan birbirini zıt olarak da tamamlayabilir.
Ağır gerizekalı olduğum için madde #11 'i anlamadım, biri anlatabilir mi ne diyo bu denişik?
1- 18 yaş evlenmek için çok genç bir yaş olduğu için pişmanlık fazla ama belli yaş sonrası evliliklerdeki boşanma oranları da az değil. Üstüne yaş ilerledikçe kişiler eş de beğenmiyor.. 2- Evlilik aşkı öldürmüyor ama belki ölümü hızlandırdığı doğrudur. Aşk nasıl olsa bir gün bitecek bir duygu. Eskiler neden uzun ilişkiyi yaşayabildiler diyorsanız, keramet evlilikte değil insanın içinde.. 8- İyi bir şey sanılıyor ama kişisel tatminin bir sınırı yok. Dikkat ederseniz aldatma ve boşanma oranları tavan yapıyor son yıllarda. Gel gelelim kadınların çoğu için evlilik hala statü ve korunma amaçlı yapılan birşey. interesting but truth.. 10- Çalışan ve ekonomik gücü eşinden yüksek olan kadınlardaki aldatma oranı daha fazla..