Evli Olmayan Kadınlara Doğum Kontrol Hapı Yazmayan Aile Sağlığı Merkezleri Yeni Bir Tartışma Yarattı

Doğum kontrol hapı kullanmak isteyen her kadının hakkı. Ancak yeni öğrendik ki, kolay kolay gidip yazdırabileceğiniz bir hap değilmiş. Yani evli değilseniz tabii... Bugüne kadar çoğu kişinin haberdar olmadığı bu uygulamayı bugün sosyal medya kullanıcısı bir kadın dile getirdi. Konunun ardından gelen açıklamayı ise dikkatle okumakta fayda var.

Twitter profil linkleri: Ezgichi , c-section#6284

Her şeyin fiyatının saat başı arttığı ülkemizde bazı ihtiyaçlara erişmek oldukça zorlaştı. Özellikle kadınlar için ciddi alım problemleri var. Mesela mecburen kullanmak zorunda olduğumuz ped ve tamponların fahiş fiyatları bizi her ay zorluyor.

Her kadının olmak zorunda olduğu HPV aşısının fiyatı ise daha da can sıkıcı: 3 doz aşı 2085 TL

Bir de doğum kontrol hapları var. Fiyatı belki pahalı değil ancak bu ilacı sağlık sistemimiz size o kadar kolay vermiyor.

Twitter'daki bu kadın arkadaşımız tam da bu noktaya dikkat çekti.

twitter.com

Ve bir hekim arkadaştan konuyla ilgili detaylı bir açıklama geldi 👇

twitter.com

Bazı coğrafyalarda kadın olmak gerçekten çok zor... Ne zaman olması gereken hayat standartlarına kavuşacağız acaba?

Popüler İçerikler

Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
CHP’li Belediye İptal Etti: 3 Gazeteye Yıllık Yaklaşık 500 Bin Lira Ödeniyormuş
YORUMLAR
15.10.2021

Bu gercek mi ya! Ulan regl olamadigi icin dogum kontrol hapi kullanan arkadaslarim var benim bir tek hamileligi onlemek ya da iliskiyle alakali degil ki bu ilac! Eger boyle bir sey varsa artik ne diyecegimi bilemiyorum, ulke cigirindan cikmis!

15.10.2021

He hos sadece iliskiye girdikten sonra da alabilir, okumus etmis bir doktorun boyle bir sey demesi cok sacma sana ne ki it!

15.10.2021

doğum kontrol yöntemleri eğitimi bile bence zorunlu olmalı ve prezervatifinden tutun da hapına kadar ücretsiz olmalı ülkede zaten bilinçsiz üreyen bir sürü kesim mevcut

15.10.2021

HPV aşısının fiyatı ne ya. Ben ücretsiz 25 yaş altına yapılıyor sanıyordum. 25 üstüne etki etmiyor diye okumuştum. E hamile kalırsak da adaçayı falan içeriz artık kendi kendimize düşürmeye mi çalışalım napalım. Açlıktan ölen insanlar için bi şey yapmazsınız karnımızda bezelye kadar olup acıyı bile hissetmeyen canlı için katillerrr diye kıçınızı yırtarsınız siz de artık

23.10.2021

25 yaşından sonra da gayet etki ediyor. Sadece erken yaşta yaptırmak daha mantıklı yani henüz bir cinsel birliktelik olmadan. Ama kişi 40 yaşındadır ve herhangi bir deneyimi olmamıştır onda da aynı etki olur.

TÜM YORUMLARI OKU (10)