Evli Erkeklerin Kadınlara Daha Çekici Geldiği İddiasının Altında Yatan Gerçekler Sizi Çok Şaşırtacak

Peki sizce evli bir erkeğin başka kadınla aşk yaşaması mümkün mü?

Gündem fazlalığının yaşandığı ülkemizde kendi gündemini yaratan bir sosyal medya grubu da var elbette. Örneğin son zamanlarda evli erkeklerin kadınlara daha çekici gelmesi konusu epey tartışıldı.

Mesela şöyle tartışmalar yaşanmıştı 👇

Evli Erkeklerin Çekici Olduğunu Söyleyen Twitter Kullanıcısı Nur Topu Gibi Bir Tartışma Yarattı

Biz de bu konuyu nedir ne değildir acaba diye merak ederek araştırdık. Karşımıza Psikoterapist Cem Keçe'nin uzman görüşünden yaptığı açıklamalar çıktı. Hazırsanız bu işin aslını astarını bir öğrenelim bakalım.

Öncelikle evet, yapılan araştırmalara göre böyle bir şey varmış. Fakat bunun alttan yatan sebepleri çok ilginç. Kadınların evli erkekleri çekici bulmasındaki ilk sebep, zor olanı elde etme çabası. Üstelik denenmiş bir "ürün" olduğu için daha risksiz geliyor evli erkekler.

Çetin bir dişilik mücadelesinin zafer odaklı bir girişimi demek de mümkün. Fakat bu zamana kadar evli erkeği elde edip ilişki yaşayan kadınların hikayeleri hiç öyle peri masalı gibi olmamış. Hep bir kaos, hep bir savaş... Bu da sürpriz sayılmaz.

Psikodinamik yaklaşımda da bu yönelime sahip kadınların genellikle "babasının prensesi" olduğu gözlemlenmiş. Anne hep bir tehdit unsuru olduğu için onu ekarte etme arzusu, bilinçaltında böyle bir sonuca da sebep oluyor.

Bir başka ayrıntı da kadınların ekonomik dönemde girdiği bunalımlar, aşk ve sevgi beklentisi, heyecan ve macera arayışı da yine evli erkeklere yönelme sebeplerinden.

Üstelik kaçamak cinsellik yaşamak da yine söz konusu kadınlar için bir tercih sebebi çünkü hayatlarında olmayan heyecanı bu şekilde sağladıklarını düşünüyorlar. Monoton evlilik hayatı sebebiyle de erkeklere de bu iş çekici geliyor ama onlarda genellikle bir aşk ya da sevgi arayışı bulunmuyor.

Evli bir erkekle cinsellik yaşamak bir yandan da bağlılık ve sorumluluk olgusunun olmadığı bir durum bu kadınlara göre. Bir de evli erkeğin mutsuz olduğu öngörüsüyle kendini kurtarıcı ya da iyilik perisi olarak tanımlamayı seviyor bazı kadınlar.

Bütün bunlar olurken erkeğin aklı çelinmiş bir masum olduğundan elbette bahsedemeyiz. Yıllar geçtikçe eşinin karşısındaki çekiciliğini kaybeden adama hayranlıkla bakan, hesap sormayan ve onu heyecanlandıran yeni bir kadın, erkeğin kendisini adeta bir tanrı olarak hissetmesine sebep oluyor.

Bu sürecin sonunda evli erkeğin de kadına aşık olup, mevcut emniyetli hayatından macera dolu bir hayata geçiş yapması da mümkün. Ancak yeni kadının da evlendikten sonra "evdeki kadın" olacağı unutuluyor.

Bu konu buradan uzayıp gidiyor, biz sadece giriş bölümünü anlattık. Yani özet geçmek gerekirse bazı kadınlara evli erkekler çekici gelebiliyor, bu doğru ama bunun ne kadar sağlıklı olduğuna kişiler kendileri karar versin. Hepsinden önce yasalarla oluşturulmuş bir düzene illegal yoldan dahil olmak istemektir bu. Fakat biz de ahlak bekçisi değiliz, herkes kendi yorumunu yapsın.

Yıldız Tilbe'nin dediği gibi "İki kadın bir adam, aşk çekilir aradan..." Yani dümdüz bir mutluluk ve huzur yaşamak varken o işlere hiç bulaşmayın. Ne demişler: Yuva yıkanın yuvası olmaz!

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
10.06.2021

evli erkek çekiciliği diye bir şey yok totonuzdan element uydurmayin 35 senelik kadınım hayatımda bir kez olsun öyle bir şey yaşamadım etrafımda da olmadı çok şükür öyle bir gerizekali. evli erkekle ilişki yaşayan da ya da sırf erkek evli diye onu çekici bulan kadın da kendine saygısı olmayan rezil bir insandır benim gozumde. sanki tüm kadınlar bu tarz erkek seviyor gibi lanse etmeniz de beni deli ediyor.

10.06.2021

evli adam raf ömrü bitmiş ürün gibidir. heyecan adı altında bunu yapan kadın veya erkek kaşardır

10.06.2021

Escortlar için evli erkek çekiciliği vardır.kim ne derse desin evli erkeği çekici bulan tam bir kaşardır.

TÜM YORUMLARI OKU (9)