Evli Çiftten 'Özensiz' Çekim Davası: Mahkeme Düğün Fotoğrafçısına Tazminat Cezası Verdi

Edirne'de, düğün fotoğraflarını beğenmediği için fotoğrafçıyı mahkemeye veren çift tazminat davasını kazandı. Fotoğrafçı 4 bin 625 lira maddi ve manevi tazminat cezası ödemeye mahkum edildi.

AA'da yer alan habere göre, 2016 yılının Eylül ayında evlenen E.E ve E.E çifti, düğün fotoğraflarını çekmesi için kentte bir fotoğrafçıyla anlaştı. Fotoğrafçı G.M, şehrin pek çok noktasında çiftin fotoğrafını çekti.

Gecikmeli gelen fotoğrafları beğenmeyen çift, "özensiz çekim" gerekçesiyle fotoğrafçı hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, fotoğraf ve kamera çekiminin sözleşmeye uygun yapılıp yapılmadığı incelendi.

Mahkeme bilirkişi raporu istedi

Mahkemede ayrıca, çiftin iddia ettiği üzere başka fotoğrafların mı, çift tarafından seçilen fotoğrafların mı büyütüldüğü ve albüm yapıldığı ile fotoğrafçının edinimini eksik ve ayıplı ifa edip etmediğine dair bilirkişiden rapor istendi. Dava, fotoğrafçı bilirkişinin mahkemeye sunduğu raporun ardından karara bağlandı.

Maddi ve manevi tazminat cezası

Mahkeme, davalı fotoğrafçı G.M'nin geline ve damada ikişer bin lira manevi tazminat ve 625 lira maddi tazminat olmak üzere toplam 4 bin 625 lira tazminat ödemesine, tazminatın taraflar arasında dış mekan çekimi için anlaşılan tarih 17 Eylül 2016'dan itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte fotoğrafçıdan tahsiline karar verdi.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
09.11.2018

Bence mahkeme haksız bi karar vermiş. Daha bu olay ilk gündeme geldiğinde fotorafçının savunmasını okumuştum. Evlenen çift çekimden sonra ısrar edince henüz montajlanıp düzenlenmemiş fotorafları internet üzerinden yollamış (tek hatam buydu diyor) Çift fotorafları beğenmediğini söylemiş. Fotorafçı 'Onlar montajsız halleri. Düğün fotoraflarınız o şekilde değil tabiki' vs diyerek anlatıyor çift ısrarla beğenmediğini söyleyince yeni bir dışçekim tarihi ayarlanıyor. Çift iki tanemi üç tanemi ne mekan ismi veriyor. Fotorafçı da "Siz bana tek mekan için ödeme yaptınız. Diğerlerinin ücretini ayrıca almam gerekiyor" diyor. Çift kabul etmeyince fotorafçı da yeniden çekim yapmayı kabul etmiyor. Çiftte kendilerine yollanmış olan oynanmamış montajsız fotoraflarla önce mahkemeye başvuruyor. Sonra bu fotorafları sosyal medyaya veriyor. Tabi henüz montajlanmadığı için arka planda çöp konteynerinin,binaların, kurumuş otların göründüğü fotorafları gören herkeste otomatikman onlara hak veriyor.

09.11.2018

Bilgilendirme için tşk ajans ayça, fotoğrafçıyı linç edemiyoruz

09.11.2018

EVLİLİĞİN 10.YILINA GELDİKLERİNDE,''YAV NE BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMIŞIZ'' DERLER.

09.11.2018

Yukarıdaki fotoğrafları çekmek için fotoğrafçı olmaya gerek yok zaten. Gerçekten sanat yapan insanlar kötü pozu bile en iyi fotoğrafa çevirirler. İyi yapmışlar mahkemeye vererek

TÜM YORUMLARI OKU (38)