Evlerimizdeki Güvenlik Kameraları Güvenli mi?

Evinizde, ofisinizde veya başka yerde kullandığınız kameralar ne kadar güvenli? Kurulumu giderek kolaylaşan IP (Internet Protocol) kameraların kullanımı yaygınlaşıyor. Fiyatının uygun hale gelmesi, kurulumunun ve kullanımının kolaylaşmasıyla bu sistemlere olan talep artıyor.

Peki asıl amacı güvenlik olan IP kameralar ne kadar güvenli?

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
23.12.2019

Bilişim konusunda hedef hiçbir zaman sistemler olmamıştır. Her zaman ilk saldırı unsuru kullanıcılardır. Bütün kötü niyetli kişiler tuzaklarını kullanıcılara kurar. O yüzden de içinde insan olan hiçbir sistem güvenli değildir. Art niyetle değil ama benzer bir durum benim de başıma geldi. Normalde takibinden sorumlu olduğum sistemler var. Belirli aralıklarla bağlanır bakarım. Bir gün bunlardan birine bağlanmak istedim ama ip adresini aklımdan yazayım dedim. Bir yerini yanlış hatırlamışım. Özelleştirilmemiş bir arayüz geldi karşıma. Şifremi de kabul etmedi. Cihazlar fabrika ayarlarına dönmüş diye panikledim önce. Sonra varsayılan şifrelerle girince bir baktım, bir oto yedek parçacısı. Hadi adamların hiçbir şeyden haberi yok, sistemi kuranların da ne yaptıklarından haberi yok. Kötü niyetli biri için bundan daha büyük bir nimet olmaz herhalde.

23.12.2019

Aynı şekilde, özellikle bulut tabanlı izleme sunan sistemler de güvenlik riski oluşturur. Sizi sabit ip ücretinden kurtarır belki ama görüntülerinizi sürekli bir sunucuya iletirler. Kendi elinizle kendinizi izletirsiniz. Bir de modem tarafı var tabii bu işin. Özellikle servis sağlayıcıların verdiği modemlerin fabrika ayarlarında bırakılması bir dönem bu modemlere yönelik oldukça ciddi bir saldırıya zemin oluşturmuştu. Bir virüs modem içindeki ayarları değiştirerek sizi kendi sunucularına yönlendiriyordu. O modemle bankacılık işlemleri yapıyorsanız geçmiş olsun...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ