Evlenmeden Çocuk Sahibi Olan Bekar Anne Didem Şarman'ın İçini Döktüğü Alkışlanan ve Eleştirilen Paylaşımı

Bekar anne olarak kızıyla hayatlarına devam eden 35 yaşındaki Astrolog Didem Şarman'ın Twitter hesabından içini döktüğü yazısını hep birlikte okuyalım istedik. Tabii paylaşımın ardından atılan güzel mesajların yanında olumsuz yorum yapanlar da oldu. Gelin hepsine bakalım!

Türkiye ve birçok ülke toplumunda "annelik" kadınların hayatları boyunca ulaşmak zorunda kaldıkları bir hedef olarak görülüyor. Küçük yaşlardan itibaren çevremiz biz kadınları yavaş yavaş bu "kutsal" pozisyona hazırlıyor.

Sonuçta kazanılması gereken bir zafer olarak görüldüğü için 'Annelik' bilincini erken yaşlarda aşılamanın daha garanti bir başlangıç olduğunu düşünüyorlar. Birçoğumuz bunun hayaliyle büyüdük... Kimisi gelinliğini, kimisi düğününü kimisi çocuğunun nasıl görüneceğini kimisi de eşini düşünüp durdu. Anlayacağınız kendimizi belirli bir yaştan sonra evliliğe hazırladık, bazılarımız da tamamen bu 'görev' için yaşadı/yaşatıldı...

Bunun baskıcı ve kuralcı bir şekilde empoze edilmesi evliliği de itici kılıyor bir yandan. Toplumun evli ve çocuklu bir kadın olmayı istek dışında tercih olarak görüp yansıtması aslında çoğu kadını evlilik fikrinden uzaklaştırıyor.

Çocuk sahibi olmak isteseler de evlilikten korkan ve gerçekten erkeksiz de başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösteren kadınlar da var. Kim mi onlar? Bekar annelerden bahsediyoruz tabii ki.

Kimisi yaptığı hatadan geri dönüp boşanan kimisi de evlenmeden çocuk sahibi olan kadınlar... Yanlarında bir erkek figürü olmadan tercihlerini yaşayan kadınlar! "Evin direği, evliliğin direği erkektir" sözünü alaşağı ediyorlar tek tek. Bu zorlu yaşam karşısında çocuklarının yanında dimdik duruyorlar.

Astrolog Didem Şarman da o bekar annelerden sadece bir tanesi. Twitter'dan bu konuyla ilgili biraz içini döktü. Bizler de sizinle paylaşmak istedik.

Gelin hep birlikte okuyalım. 

@didem_sarman

Paylaşımın ardından Didem Şarman'a güzel mesajlar geldi...

👇

👇

👇

👇

👇

Evlenmeden çocuk doğurduğu için "topluma aykırı" bir karar aldığını ve çocuğunu babasız büyüteceği için de bencil olduğunu düşünenler vardı!

👇

👇

👇

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aranızda bekar annelerimiz var mıdır? Hadi gelin konuşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Kız Çocukların Örtünmedikleri İçin Babalarının Tecavüzüne Uğradıklarını Söyleyen Din Öğretmeni ve Yorumlar
Müslüman Olarak Görülmeseler de İslam'ı Farklı Yorumlayan İnsanlardan Okunması Gereken Önemli Düşünceler
Sihirli Annem'de Çilek'in Yakın Arkadaşı Buket'i Oynayan Şara Türesel'in Değişimi ve Hayatına Dair Bilgiler

Popüler İçerikler

Bayramda Maziye Dalan Kullanıcılar Anne ve Babalarının Haset Ettiren Tanışma Hikayelerini Anlattı!
Aslan Videosuna Rakip Çıktı: İstanbul'da “Allah-u Ekber” Diyen Karga
Söylediklerinde Linç Edilebilecekleri Fikirlerini Çekinmeden Paylaşan Twitter Kullanıcıları
YORUMLAR
13.09.2021

Kazayla veya isteyerek bir çocuk meydana gelmiş. Anne; çocuğundan vazgeçmemiş (aldırmamış ve terk etmemiş), çocuğunu kullanarak bir adama kendini yamamaya çalışmamış, artısını ve eksisini düşünmüş hem kendi hem bebeğinin sorumluluğunu üstlenmiş. Yargılamak kimseye düşmez. Önemli olan hatasından ve yaşadıklarından ders çıkarıp güzel bir gelecek oluşturabilir. Hayat bu; kınadığın şey başına gelir. Büyük konuşmayın...

13.09.2021

Mevcut anne baba orneklerindense boylesini tercih ederim. Birlikte mutlu olmayan anne babalarla buyuyen cocuklara yani bize yazik aslinda. Babama gecen gun bu kadar mutsuzsan nerede mutlu olacaksan oraya git ve mutku ol lutfen, anneme de seni bu kadar bize nefretle konusturan nedir neyse onu bulalim ve cozelim dedim. Ama tabi ki onlar mutsuz olmayi tercih ettiler cunku onlara gore insanoglu mutlu olmamali.

13.09.2021

İlişki yaşamayı götünüzden anlarsanız, böyle şeyler olur. Birlikte olacağın kişiyi tanıdıktan sonra çocuk yapman gerekiyordu, önce çocuk yapıp sonra babasını tanımaya çalışırsan, sosyal medyada ahkam kesersin anca.

13.09.2021

Benim anlattığımla senin anladığının hiç bir ortak bağı yok ama sen bilirsin.

TÜM YORUMLARI OKU (40)