Evlenme Maliyetinde Çılgın Artış: 1 Yılda 90 Bin Liradan 400 Bin Liraya Çıktı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Evlenecek çiftleri kara kara düşündüren araştırmanın sonuçları ise yayınlandı. Evlilik maliyeti, bir yılda 90 bin liradan 400 bin liraya yükseldi.

Avantajix.com, geçen yıl yaptığı ‘Evlilik Maliyeti Fiyat Araştırmasını’ bu yıl da gerçekleştirdi. Araştırmanın sonuçları ise çiftleri kara kara düşündürecek türden.

Yeni evlenecek çiftleri en çok zorlayan masrafların başında salon kiraları geliyor. 300 kişilik bir organizasyon için kuru pasta ve meşrubat ikramından oluşan en basit düğün bile 50 bin TL’den başlıyor.

Çiftlerin bütçesini alt üst eden bir başka kalem ise mobilya. Sektörde ortalama kalitedeki salon, oturma, yatak odası takımları ve aksesuarlarının toplam fiyatı 120 bin TL’den başlıyor. Televizyon, bilgisayar, buzdolabı, çamaşır-bulaşık makinesi, ocak, fırın, ütü, süpürgeden oluşan beyaz eşyaların ortalama fiyatı da en düşük etiketli ürünler tercih edilse bile 60 bin TL’yi buluyor.

Düğünlerin olmazsa olmazı takıda ise ince bileziklerin fiyatları 15 bin lira. Kız ve erkek tarafının ikişer bilezik takması halinde bile takının maliyeti 60 bin liradan başlıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Şahit Oldukları En Kötü Evlilik Teklifini Anlatarak Hepimizi Hayattan Soğutan 17 Kişi
Bir Evliliğin Belli Bir Süre Sonra Biteceğini Gösteren 9 Farklı İşaret

Popüler İçerikler

Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
04.07.2023

Aklı başında bir çiftin yapacağı şu, gidecekler nikâh dairesine, 15 dakikada nikâhı kıyıp gelecekler. Bitti bu kadar. Gelenek, görenek, âdet, kültür diye ocağına incir ağacı dikmesin kimse.

04.07.2023

aileler işin içine girmese bunu çoğu insanın yapacağına eminim, hoş kimse kimseye ayak uydurmak zorunda değil tabi. özellikle kadınların evlenince sonra o çıkan borcun sadece "erkeğe" ait olmadığını idrak etmesi gerekiyor.

04.07.2023

Bana kalırsa burada tüm sorumluluk ailelere düşüyor, iki tarafında ailesi aralarında anlaşarak yine istenilen akrabaların - aile dostlarının - gelinin ve damadın arkadaşlarının çağrılacağı bir nikah töreni yapılarak; düğün için harcanacak ve uçup gidecek paranın 'evlenen çiftin kesesinde kalması ve böylece daha iyi bir ev kurabilmeleri' vs. sağlanabilir. Takı borcu olduğu düşünülen olan akraba, eş dost, tanıdık vb. kişiler de evlenen çiftin evine hayırlı olsuna gelerek takısını - parasını vererek yine bu işi görmüş olsun ? İlla ki düğün yapılması gerçekten şart mı, bu çok ağır ekonomik koşulalar altında ?

Aslında kara kara düşünmeye gerek yok arkadaşlar çok basit bir yolu var, evlenmeyin.

TÜM YORUMLARI OKU (29)