Evinizin Enerjisini de Temizleyin! Feng Shui Nedir?

Feng Shui, çin kültüründen gelen bir gelenektir ve yaşam alanınızın dengesini ve harmonisini artırmayı amaçlar. Bu geleneği uygulayarak hayatınızdaki birçok noktayı olumlu olarak etkileyebilirsiniz

Feng Shui, yaşam alanlarındaki enerjiyi düzenleyerek ruhsal ve fiziksel sağlığı artırmayı hedefleyen bir Çin tasarım felsefesidir.

Ev temizliği genel olarak sadece dağınıklığın ve kirlerin ortadan kaldırılması olarak görülse de bu kadar basit bir eylem değildir. Ev temizliğini sadece fiziksel bir etkinlik olarak değil aynı zamanda evin enerji akışını etkileyen br süreç olarak da düşünebilirsiniz.

Tütsü yakmak en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir.

Ev temizliğine başlamadan önce negatif enerjiyi temizlemek için evde tütsü yakıp gezebilirsiniz. Bunun yapılmasının nedenlerinden biri de kötü enerjinin dağıldığına inanılmasıdır. Ayrıca ferahlatıcı kokusu sayesinde sizi de sakinleştirir.

Dağınık bir ev, bu felsefenin görüşüne oldukça aykırı...

Dağınıklık, yaşam akışı enerjisini etkiler ve stres ve huzursuzluğa neden olur. Evinizde gereksiz eşyanız varsa hemen toplamaya başlayın hatta fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Yalnızca size mutluluk veren ve sevdiğiniz nesneleri yanınızda tutun.

Evinizi doğal ışıktan asla maruz bırakmamalısınız...

Bu enerjiyi dengeleyen en önemli şeylerden biri de doğal ışıktır. Temiz hava ve doğal ışık chi enerjisini dengeler. Kapalı alanlar, sıkışmış enerjilere neden olabilir. Her gün pencerelerinizi açın ve evi havalandırın. Eğer tek bir noktaya doğal ışık geliyorsa, ayna kullanarak ışığı eve yayın.

Bitkiler, yaşam alanıza enerji katmanın harika bir yoludur.

Canlı bitkiler, pozitif yaşam enerjisini evinize çekerek mekanın atmosferini iyileştirir. Hangi bitkileri tercih etmelisiniz, noktasına gelirsek de bambu, para ağacı, şeflera gibi bitkiler iyi bir tercihtir. Bitkileri evin her tarafına yerleştirebilirsiniz.

Beş elementi hayatınıza dahil edin!

Ahşap, ateş, toprak, metal ve su gibi beş element yaşam alanlardaki enerjiyi dengelemede büyük rol oynar. Evin içinde ahşap elementini, ahşap malzemeler ile dahil edebilirsiniz. Aynı şekilde ateş elementini sıcak renkler ve aydınlatmalarda, toprak elementini seramik ve taşlarla entegre etmek gibi  evin farklı bölümlerinde tercih edebilirsiniz.

Ses ve kokular enerji akışını olumlu şekilde etkiler...

Hoş sesler ve aromalar, zihinsel ve ruhsal olarak ferahlamanıza yardımcı olur. Evinizde hafif müzikler ya da doğal sesler dinleyin. Hoş kokulu mumlar yakarak güzel bir koku duyabilirsiniz.

Sonuç olarak, yukarıda bahsettiğimiz noktalara dikkat ettiğiniz ruhsal olarak olumlu bir değişim kendinizde ve evinizde gözlemleyebilirsiniz.

Enerjinizi tazelemek ve yaşam kalitenizi artırmak için bu pratik yöntemleri hayata geçirebilirsiniz. Evinizdeki enerjiyi değiştirerek daha huzurlu bir yaşam alanı elde edin! Unutmayın ki, evinizde yapacağınız bu değişimler hayatınızın bütün yönlerinde enerjinizi tazeleyecek...

Popüler İçerikler

Gazeteci Hande Fırat, Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan Şartlarını Yazdı: 3 Şart Var!
Yenidoğan Çetesi Skandalında Hayatını Kaybeden Bebeklerin Ölüm Nedenleri Belli Oldu
Terör Saldırısı: Ankara Kazan'da Bulunan TUSAŞ'ta Patlama ve Silah Sesleri!