Evinizin Belirli Bölgelerindeki Dağınıklıkların Psikolojik Durumunuzu Temsil Ettiğini Biliyor muydunuz?

Klinik psikolog Arina Axenova ve diğer uzman kaynaklarına göre, evinizin farklı yerlerindeki dağınıklıklar ve karışıklıklar, psikolojik problemlerinizi ortaya koyabiliyor! 

Not: Yine de birisini psikolojisi hakkında yalnızca evinde bulunan çeşitli nesnelerin yerlerini ve karışıklıkları temel alarak teşhis koymak imkansızdır. 

1. Antre - Hol

Evin girişindeki veya girişin yakınlarındaki holdeki dağınıklık, çoğu zaman iletişim korkusu anlamına geliyor. İnsanların evlerinin girişinine çantalarını, şemsiyelerini ve başka eşyalarını bırakması, kendilerini başkalarından koruma veya başkalarını engelleme içgüdüsünden kaynaklanıyor. Yeni arkadaşlar edinmekte ve büyük gruplarda bulunmakta sorun yaşadıklarını bu şekilde ifade etmenin yanı sıra, kronik yorgunluk ve dinginlik istediğinin de bir göstergesi sayılıyor.

2. Mutfak

Kirli mutfak eşyaları ve yığınla birikmiş bulaşıklar, duygusal dengesizliğin bir göstergesidir. Dağınık bir mutfağı olan insanların depresyon veya anksiyete sahibi olması olasıdır.

Başka bir olasılık ise, kişinin narsisistik ve gamsız özellikler göstermesi olabilir. Yapmaları gereken şeyleri ve yapmak istedikleri şeyleri göz önünde bulundurduklarında genellikle ikincisini seçer ve diğer seçeceği ertelerler. Geleceği düşünmeden sadece istekleri doğrulrusuda hareket etmeye meyillidirler.

3. Balkon veya Garaj

Balkonlarını ya da garajını ardiye gibi kullanan ve işe yaramayan eşyaları oraya dolduran insanlar, kaybetmekten korkarlar. Bu yüzden kendilerinde güvenlik yanılsaması yaratır, fobileri ve korkularıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için işlerine yaramayan nesneleri de atmak istemezler. Karar alamama, anksiyete ve nevrotiklik belirtisi gösterebilirler.

4. Yatak

Yatağı kıyafetler, kozmetik ürünleri, kitaplar veya çeşitli kirli eşyalarla kaplı olan insanlar, özel hayatındaki sıkıntılardan muzdariptir. Birileriyle tartışmış veya yıkıcı ayrılıklar yaşamış, bu yüzden problemlerinden kaçınmanın bir yolu olarak bu tarz kötü alışkanlıkları -yatakta çöp bırakmak, kirli eşyaları yatağa koymak vb.- dışarı vuruyorlar.

Bu aynı zamanda yalnız olmanın ve bir ilişki içerisinde olmayı arzulamak anlamına da gelebilir. Uyuduğu yerin dağınık olmasını önemsemezler, çünkü o ortamı romantik bir şey olarak algılanmazlar.

5. Çalışma Masası

Çalışma masası birçok eşya ile kaplı ya da karışık olan kişiler, yaratıcılık veya olgunluktan uzak olmanın ve ertelemeyi sevmenin göstergesidir.

Her şeyin, olması gerektiği düşünülen şekilde veya belirli kriterlere göre (renk, beden veya şekil gibi) gruplandırıldığı bir masa, organize bir kişiliğin göstergesidir. Bu tür insanlar çok dikkatlidir ve işleri zamanında halletmeyi severler. Aynı zamanda anksiyete ve her şeyi kontrol etme arzusundan muzdarip olabileceği anlamına da gelmektedir.

6. Raflar ve Çekmeceler

Raflarındaki veya çekmecelerindeki karmaşa ve çöp, evin yalnızca görünen yerlerinin temiz olması isteğine işarettir. Bu da kişinin mükemmeliyetçi olduğu anlamına gelir. Etrafınızdaki insanların -belki de kendinizin- böyle bir şey yaptığına dikkat ettiniz mi? Büyük olasılıkla hepsi her şeyi mükemmel bir şekilde yapmaya çalışan insalardır. Belki de gerçekten farklı oldukları zaman onları sinirlendiren gerçeklikten uzak beklentileri vardır...

7. Pencere ve Pencere Pervazı

Pencere pervazındaki tozlar ve kirli camlar, evdeki kişi ile dış dünya arasında görünmez bir kalkan oluşturuyor. Bu kalkandan kurtulma arzusunun eksikliği ya depresyona ya da geleceğe yönelme yetersizliğine işaret ediyor. Bu tür insanlar genellikle geçmişlerinde yaşarlar, konuşmak için çok hassas ve ilginç bir imaj çizeler.

8. Evin Genel Hali

Yatağın altı, kanepenin arkası veya komodin gibi temiz olması gereken bir yer karmaşık veya çöplerle dolu olduğunda, diğer kişilerin görüşlerine fazla bağlı olunduğu anlamına gelir.

Ev genel olarak temizse, ancak sandalyenizde birkaç kıyafet varsa veya yıkanmış kıyafetler birkaç gün boyunca yerlerine konulmamışsa -kısaca rutin görevlerin sonraya ertelenmesi- pasif agresifliğin bir göstergesi olabilir. Dağınıklığın nedeni, kişinin kendi içinde bastırmaya çalıştığı öfkesidir.

Belirli yerlerdeki karışıklık, bir duruma uyum sağlayamamanın işaretidir. İşe yaramayan ve gereksiz şeylerin saklanması, içinde bulunulan durumdan çıkılamadığı ve geçmişe bağlılık anlamına gelmesinin yanı sıra zayıf iradeye ve hedef belirleme konusunda zorlanmaya işarettir.

9. Bonus: Temizlik yapmak problemleri çözmeyi sağlar mı?

Rutin faaliyetler -bulaşık yıkamak, camları yıkamak vb.- size kafanızdaki düşünceleri yatıştırmayı ve uğraşmak istemediğiniz şeylerle aranıza mesafe koymayı sağlayabilir. Eğer durumun farkındaysanız ve temizlik arzunuzu kontrol edebiliyorsanız, zor durumlarla başa çıkmak için yapıcı bir yol olabilir. Ancak bunun problemleri ve içinizdeki çatışmaları tamamen yok etmeyeceğini bilmelisiniz anlamalısınız, yalnızca başa çıkmak için bir yol olarak görebilirsiniz.

Ancak gece geç saatlerde temizlik yapıyorsanız veya her gün yaptığınız rutin bir iş olmaya başlarsa, bu zorlayıcı davranışlar anksiyetenin göstergesidir. Bu, mükemmeliyetçilik ve her şeyi kontrol etme arzusu anlamına gelebilir.

Popüler İçerikler

DEM Partili Batman, Mardin ve Halfeti Belediyelerine Kayyum Atandı
Galatasaray'ın Avrupa'daki Rakibi Tottenham'da Üç Oyuncu Sakatlandı!
Yapay Zekaya Vergi Geldi: ChatGPT Üyeliklerine KDV Zammına Tepki Yağdı
YORUMLAR

Veya sadece üşengeçliktendir :d

23.11.2019

Beni acilen biri tımarhaneye kapatmaları lazım bu evin dağınık oluşunun başka çözümü olamaz

23.11.2019

Bilmezmiyim

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ