Evinizi Serin Tutmak ve Sağlıklı Uyuyabilmek İçin Kullanabileceğiniz 12 Karartma Perde

Yaşam alanlarınızı hem şık hem de işlevsel bir şekilde dizayn etmek için her detaya özenle yaklaşmanız gerekiyor. Özellikle yatak odaları söz konusu olduğunda ise bu hassasiyet iki katına çıkmalı! Herkes gibi yatak odanızda derin, güzel bir uyku çekmek için güneş ışığı, korna sesi ya da gürültü gibi unsurlar engellemeniz gerekiyor. Tüm bunları engellemenize yardımcı olacaksa tek bir ürün var! Karartma ya da blackout olarak bilinen perde modelleri sayesinde, ihtiyacınız olan kaliteli uykuya kavuşabilirsiniz. Vakit kaybetmeden yaşam alanlarınızdaki konforu arttırmak için buyurun içeriğimize...

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

1. Taç blackout perde modelleri en sevilen karartma perdeler arasında yer alıyor.

Güneş giren bir evde yaşamak oldukça önemli. Bu konuyla ilgili farklı atasözleri bile mevcut! Fakat fazla güneş ışığı alan evler, yeri geldiğinde rahatsız edici olabiliyor. Bu aşamada ise karartma perdeden başka bir çare kalmıyor! 

Bir kullanıcı yorumu şöyle: 'Rengine bayıldım çok kaliteli ve asil duruyor.'

Benzer Taç marka karartma modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

2. Üretiminde kullanılan özel kumaş teknolojisi sayesinde karartma stor perdeler, güneşi tam anlamıyla bloke eder.

Opak kumaşın farklı tekniklerle üretilmesi sonucu açığa çıkan karartma perdeler, adından da anlaşılacağı üzere güneşi bloke etmektedir. Güneşlik ile karıştırılmaması gereken bu özel kumaşlar, evinize sızabilecek tüm ışığı engeller ve istenilen karanlık ortamın oluşmasını sağlar.  

Bir kullanıcı yorumu şöyle: 'Mükemmel bir stor perde evim güney cephe fazlasıyla güneş alıyordu. Söylendiği gibi güneş ışığını çok güzel alıyor, odayı karartıyor, istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz size kalmış.'

Benzer zebra karatma perde modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

3. Brillant blackout karartma güneşlik perdeler arasında kararsız kaldıysanız, stor seçeneklere göz atabilirsiniz. 👇

Üretiminde kullanılan kumaş teknolojisi sayesinde karanlık bir ortamın oluşmasını sağlayan karartma perdeler, farklı model seçenekleri ile yaşam alanlarının vazgeçilmezi olacak! Özellikle stor karartma perde modelleri mutfak ve benzeri odalarda kullanılan ve sevilen seçenekler arasında yer alıyor.

Benzer stor perdelere buradan ulaşabilirsiniz.

4. Karartma perde seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli konu tabii ki kumaş kalitesi!

Karartma perde seçiminde dikkat etmeniz gereken ilk ve tek konu kumaşın kalitesidir. Ne yazık ki siyah bir fon perdesi kolaylıkla müşteriye karartma perde olarak satılabilmekte. Bu durumu yaşamamak adına bilinen markaların kaliteli ürünlerine göz atabilirsiniz. Sizin için seçtiğimiz Pierre Cardin karartma perde, gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz modeller arasında yer alıyor. 

Benzer Pierre Cardin marka karartma perde modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

5. Hangi renk olursa olsun tüm karartma perdeler aynı işlevi görür.

Siyah karartma perdelerin, açık renkli karartma perdelerine oranla daha etkili olduğu sanılanın aksine yanlış bir bilgidir. Karartma perdeler, hangi renk olursa olsun aynı işlevi göstermektedir. Anlayacağınız açık renkli karartma perdelerinin işlevini yerine getirmemesi, renginden değil kumaşın kalitesizliğinden kaynaklanmaktadır. 

Bir kullanıcı yorumu şöyle: 'Çok tereddüt ederek sipariş verdim ama bayıldım. Gerçekten elinize sağlık. Hemen geldi. Dikimi, rengi çok güzel oldu, ölçüleri de tam geldi. Teşekkür ediyorum.👍'

Benzer açık renk karartma perde modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

6. Hiçbir fon perde karartma perde işlevi görmez!

Fon perdeler güneşi elbette bir miktarda engeller. Fakat sanılanın aksine hiçbir fon perde, karartma perde yerine geçmez ve karartma işlevini aynı şekilde yerine getiremez. Karartma perdeler farklı kumaş kaplamalarına sahip olduğu için güneşi tam anlamıyla bloke eder. Bu nedenle evin içerisine asla güneş ışığı girmez.  

Bir kullanıcı yorumu şöyle: 'Satıcıya çok teşekkür ederim gerçekten çok güzelmiş. Dikişleri çok düzgün, rengi de çok tatlı ve gerçekten kaliteli. Tereddüt etmiştim ama çok güzel geldi.'

Benzer hasır örgü karartma modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

7. Evinizin her odası için ayrı renk ve desende karartma perde kullanabilirsiniz.

Karartma perdeler siyah koyu renk perdelerle alakası olmayan, farklı teknolojilerle üretilmiş özel perdelerdir. Bu nedenle evinizin her odasına farklı bir karartma perde tercih edebilir, renkli ve desenli seçeneklere de göz atabilirsiniz. Tercih edeceğiniz renkli ve desenli karartma perdeler, siyah bir karartma perdeden hiçbir farkı olmayan kullanışlı ürünlerdir. 

Benzer düz dikim karartma perdelerine buradan ulaşabilirsiniz.

8. Sağlıklı bir uyku için yatak odanızda karartma perde kullanmanız gerekiyor. Peki neden? 👇

Uyku insan vücudu için gerekli olan önemli bir dinlenme biçimidir. Uykunun önemi hakkında milyonlarca yazı okuyabilirsiniz. Peki hem ruhen hem de bedenen hayatımızı bu denli etkileyen uykunun, karanlık bir odada çok daha kaliteli olacağını biliyor muydunuz? Uzmanlar karanlık bir odada uyumanın insan sağlığı için oldukça önemli olduğunun altını çiziyor. Hal böyle olunca karartma perdeler sağlıklı bir uyku için vazgeçilmez ürünler arasında yer alıyor. Peki neden? Vücudumuz için gerekli olan melatonin hormonu gece uykusunda ve karanlık bir ortamda salgılanmaktadır. Bu da karanlık bir oda içerisinde uyumanın önemini gözler önüne seriyor. 

Mavi ve tonlarının yer aldığı diğer karartma perde modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

9. Keten blackout perdeler için;

Karartma perdelerin, güneş ışığını bloke ettiği gibi sokaktan gelen sesleri de engellediğini biliyor muydunuz? Bu çok amaçlı perdeleri kullanmanız için birden fazla nedene sahipken, kullanmamanız için adeta hiç nedeniniz yok! Üstelik farklı kumaş çeşitleri ile evinize yakışacak en uyumlu perdeyi seçebileceğinizi de hatırlatmak isteriz. 🥰

Benzer keten görünümlü karartma perdelere buradan ulaşabilirsiniz.

10. Çocuklarınızın düzenli uyuması için çocuk odası karartma perde modellerini tercih edebilirsiniz.

Birkaç madde önce belirttiğimiz gibi evinizin her penceresine karartma perde tercih edebilirsiniz. Bunun içinde çocuk odası da dahil! Farklı renk ve desendeki çocuk odası karartma perdeleri işlevi ile sizi memnun ederken, aynı zamanda eğlenceli alanlar oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Çocuk odası için tercih edeceğiniz karartma perdeleri sayesinde çocuklarınızın çok daha düzenli uyuyacağını unutmayın! 

Benzer çocuk perdelerine buradan ulaşabilirsiniz.

11. Taç markasına ait keten blackout perdeler için;

Kaliteden şaşmak istemeyenler, Taç markasına ait kullanışlı karartma perde modellerine göz atabilir! 

Bir kullanıcı yorumu şöyle: 'İnanılmaz güzel perdeler. Fiyatı bu kaliteye göre çok uygun ve satıcı çok ilgili, hemen ölçü konusunda yardımcı oldular. İçiniz rahat alışveriş yapabilirsiniz.'

Taç markasına ait diğer keten görünümlü karartma perdelere buradan ulaşabilirsiniz.

12. Siyah karartma perdesi kullanmak yerine dilediğiniz renk blackout perde tercih edebilirsiniz. 💗

Odanıza girecek güneşi engellemek istiyor ama siyah renk perdelerle içinizi karartmak istemiyor musunuz? O halde renkli karartma perdelere göz atabilirsiniz. Seçenekleriniz arasında eklemeniz halinde pişman olmayacağınız renkli karartma perdeler arasından, sizin için seçtiğimiz pembe ve yıldızlı modele aşık olacağınıza eminiz! 

Benzer pembe karartma perde modellerine buradan ulaşabilirsiniz. 

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Aldığınıza Pişman Olmayacağınız 12 Banyo Ürünü
Evinizi Çok Daha Düzenli Hale Getirmenize Yardımcı Olacak Pratik Ev Gereçleri
Evinizi Dekore Etmenin Tam Zamanı! Oturma Odasından Salona Yenileyebileceğiniz İndirimli Dekor Ürünler
Evinizin İhtiyacı Olan Her Şeyi Tedarik Edebileceğiniz Bayram İndiriminde Öne Çıkan Ürünler
Koltuk Takımından Çalışma Masasına En Sevdiğiniz 12 Mobilya

Popüler İçerikler

Survivor’da Büyük Kavga: Yunus Emre Küfür Etti, Ogeday Çıldırdı: Yunus Emre ve Ogeday Diskalifiye Olacak mı?
AK Partili Mücahit Birinci’den Şebnem Bursalı’ya Sert Tepki: “Partiden Defolup Gitsin”
Bayram Namazında Gözaltına Alınan Örümcek Adam Yaşananları Ağlayarak Anlattı: 'Ters Kelepçe Yaptılar...'