Evinizde Kullandığınız Wi-Fi Bağlantısını Güvenli Hale Getirmenin 12 Yolu

Wi-Fi, yani kablosuz internet bağlantısı bizlere büyük kolaylıklar sağlıyor. Ancak bu kablosuz bağlantıya, sizin izniniz olmadan başkalarının da sızması ve kullanması zor bir şey değil. İşte kablosuz bağlantınızı daha güvenli hale getirmenin 12 yolu...👇

Kaynak

1. SSID yani kablosuz ağ adınızı sıklıkla değiştirin. Kullanmaya yeni başladığınız bir modemin kablosuz ağ adı, o modemin marka ve modelini içeren bir isime sahiptir. Bu durum kötü niyetli insanlar için ağınıza sızma konusunda ipucu taşır.

2. Wi-Fi bağlantınızı mutlaka WPA2 şifreleme yöntemiyle şifreleyin.

3. Şifreniz kısa olmamalı, olabildiğince uzun olmalı ve büyük-küçük harf, rakam, sembol içermeli.

4. Evde bulunmadığınız zamanlarda wi-fi bağlantısını hatta modemi kapatın. Bu hem güvenlik açısından koruyucu olacaktır hem de gereksiz elektrik tüketiminin önüne geçecektir.

5. Modem arayüzüne erişim sağladığınız ağ yöneticisi sayfası için de tıpkı Wi-Fi şifreniz gibi güçlü bir şifre ve kullanıcı adı belirleyin. Böylece başkalarının modem arayüzüne erişme olasılığını engellersiniz.

6. İnternet servis sağlayıcınızın size sağladığı IP adresini değiştirin veya IP adresinizi yönlendirecek uygulamalar kullanın. Sabit IP adresleri DDOS gibi saldırılara karşı savunmasızdır.

7. DHCP ayarı eğer aktifse devre dışı bırakın. DHCP, modemin internete bağlanması için gerekli olan protokolleri otomatik olarak gerçekleştiren bir ayardır. Ancak sizin bağlantınıza giren tanımadığınız cihazlara da bunu uyguladığı için riskli olabilir.

8. Modem arayüzleri genelde, sadece modeme bağlı olan cihazlar tarafından erişilebilir şekilde ayarlanmıştır. Ancak modem arayüzünün her yerden ulaşılabilir olmasını sağlayan ''uzaktan erişim'' ayarı da bulunur. Bu ayar eğer aktifse kapatmanızı şiddetle öneririz.

srv.onedio.com

9. Modem yazılımını güncel tutun. Modemlere getirilen güncellemeler önemli güvenlik geliştirmeleri sağlar. Modem arayüzünüzdeki otomatik yazılım güncelleme ayarını açmanızı veya arada bir güncellemeleri el ile kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

10. Bilgisayarınızda güçlü bir anti-virüs uygulaması bulundurun. Bilgisayara bulaşan belirli tipte virüsler, modeme bağlı olan tüm cihazları etkileme potansiyeline sahiptirler. Anti-virüs programları bu konuda güvenlik sağlayabilir.

11. Modeme bağlı olan tüm cihazları, kuracağınız çeşitli uygulamalarla ya da modem arayüzünden takip edebilirsiniz. Bağlı cihazların takibini yapmak, tanımadığınız bir cihazın modeminize bağlandığını fark etmenin en kolay yoludur.

12. Sadece izin verdiğiniz cihazların modeminize bağlamasını istiyorsanız MAC filtreleme kullanabilirsiniz. Böylece MAC adresi girilmeyen cihazlar, modeminize erişim sağlayamayacaktır.

Tüm önlemleri alsanız ve tedbirli olsanız dahi, işini bilen korsanları durduramama ihtimaliniz daima mevcut. Bunu da belirtmekte fayda var.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Oyun Severler İçin Alındığında Pişman Etmeyecek 17 Oyuncu Ekipmanı
Fiyat-Performans Uygunluğuyla Şu An Alınabilecek 15 Dizüstü Bilgisayar
Bakan Yardımcısı Fiber İnternetin Türkiye'nin Tamamına Ne Zaman Geleceğini Açıkladı!
2021 Yılının En Mutlu Ülkeleri Açıklandı! En Mutlu 20 Ülke ve Türkiye'nin Sıralamadaki Yeri
Dünyanın 20 Ünlü Yeri Hakkında Öğrendiğinizde Vay Be Dedirtecek 20 Garip Gerçek

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
30.05.2021

en güvenli hale getirmek istiyorsanız ttnet kullanın bırakın başkalrının baglanabilmesini siz bile baglanamıyacaksınız.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ