Evinin Yıkılmasına İzin Vermediği İçin Zorbalığa Uğrayan Emine Nine'ye Yardım Eli Uzatıldı

Koskoca dünyamıza bazı insanları farklı kimliklerinden dolayı sığdıramazken; bazı insanları da kelime anlamıyla sığdıramıyoruz. Gerçekten de, sanki koskoca ülkemizde yer yokmuş gibi, üst üste yığılmamıza rağmen sığamıyoruz. 

Çünkü artık 'toprak' ve barınma her doğan canlının en temel haklarından biri değil. Toprak adeta alınan, satılan; kar elde etmenin ve para kazanmanın en karlı yollarından biri... Bu korkunç kültürün bir kurbanı da Emine Kutluca oldu.

Para hırsıyla gözü dönmüş insanların, 82 yaşındaki teyzeciğimizin rahatını nasıl bozduklarını, nasıl yerinden ettiklerini okuyacağız...

82 yaşındaki Emine Kutluca, Sivas'ta iki katlı müstakil evinde kendi halinde bir hayat yaşıyordu.

Hani şu mahalle dokusuna ve kültürüne sahip olduğumuz dönemlerden kalma bahçeli evinde yaşamış, çocuklarını büyütmüştü. Zaman içerisinde, artık ülkemizin hemen hemen her yerinde olduğu gibi, 'kentsel dönüşüm' tadında eski binalar yıkılmaya ve yerine apartmanlar dikilmeye başladı.

Neredeyse tüm mahalleli evlerini birkaç kat karşılığında mütahhitlere vermeye ikna olmuşken; Emine Hanım buna razı olmadı.

Sebebi de basit; ölene kadar kendi evinde yaşamak istiyordu. Bundan daha doğal nasıl bir istek olabilir?

 Ayrıca müteahhitler de ona evden çıkması durumunda herhangi bir ev yani barınma alternatifi sunmamışlardı.

Önce yaşlı kadının elektrik ve suyunu kestiler. Bu yüzden de insani ihtiyaçlarını karşılamak için kardeşinin evine gidiyordu. Bir gün döndüğünde evinin önündeki çukuru gördü.

Evi yıkıp yerine apartman binası yapmak isteyen müteahhitler, para kazanma hırsı içerisinde 82 yaşında ve tek başına yaşayan kadına uyguladıkları zorbalığı işte bu seviyeye çekmişlerdi...

Evin hemen kapısının önünde kocaman bir çukur!

“Görünce ağlayıp sızladım. Çukura düşerim diye korktum."

Emine Teyze de komşusunun kapısından girip çıkmaya başladı. Elektriği ve suyu hala yoktu. 

Para için 80 küsür yaşındaki kadını ağlattılar.

"40-50 yıllık evi dağıtıp başkasının kapısına nasıl gideyim?"

“Müteahhit bana evden çıkacaksın dedi. Bende ev istedim, “Nereye çıkayım, benim kimsem yok. Bana ev bul, çıkarım’ dedim. 40-50 yıllık evi dağıtıp başkasının kapısına nasıl gideyim. Bana ev vermedi, ‘Sana buradan asla yer yok’ dedi. Ben de o zaman ‘Evimi vermem’ dedim.'

Çaresiz halde kalan ve akrabalarının yanına yerleşen Emine Teyze, yetkililerden yardım istedi. Bu sefer sesini duyan oldu!

Vali Davut Gül yaşlı kadını akrabalarının evinde ziyaret etti ve yeni ev sözü verdi.

Ardından ise yaşlı kadına bir ev kiralandığını ve masraflarının taraflarından ödeneceği öğrenildi.

Fakat yetmez elbette! Telafi etmek değil, adaletin sağlanması da lazım... Vali Davut Gül, bu mağduriyete sebep olan firma hakkında gerekli işlemlerin yapılacağının da sözünü verdi.

Umuyoruz ki bu inşaat şirketi ve müteahhitler gerekli cezaları alırlar ve bir daha böylesine hukuksuzca davranarak başka insanları da en temel haklarından mahrum etme cürretini kendilerinde bulamazlar. 

Sonuç olarak maalesef ki bu 'dilediğini yapabilme özgüveni' bazı konuların adalet sistemi tarafından görmeden gelinmesinden kaynaklanıyor.

Söylenene göre vali, mağduriyete sebep olan yüklenici firma yetkilisiyle bizzat görüşüp kendisine uyarılarda da bulundu.

Bunun sadece uyarıyla kalmamasını bekliyoruz, Sayın Vali!

Emine Teyze ise şimdilik biraz daha iyi hissediyor; hatta "Vali'nin söyledikleri sayesinde dün gece çok rahat uyudum" dedi.

Umuyoruz ki yakında yerleşeceği yeni evinde de çok rahat eder teyzemiz ❤

Bir apartman dairesi 50 yıllık, çiçekli bahçeli ve anılarla dolu yuvasının yerini tutmayacak olsa da Emine Teyze mutlu...

Bir kere evsiz kalma, çukura düşüp ölme korkusunu yaşadığı için bu kadarına da şükrediyor.

İşte ülkemizde böyle bir olay daha yaşandı... Para hırsı uğruna yaşlı bir kadıncağız ağlatıldı, zorbalığa maruz kaldı.

Yardım elini uzatanlar da yine bu toplumun yarattığı insanlar oldu. 

Yaratan da, yıkan da biz; aynı toplumun çocuklarıyız. Daha merhametli ve adaletli bir dünya dileğiyle... 

Güle güle otur Emine Teyze!

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
YORUMLAR
05.11.2016

valinin hareketi hiç iyi niyetli gelmedi, kadını evden çıkarması ve sadece uyarmak için şirketi araması... onun yerine çukuru kapattırıp kadının evindeki elektrik-suyu açtırabilirdi.

04.11.2016

şimdi bu yazıdan kafalara takılan sorular geliyor....vali teyzeyi evinde ziyaret ediyor ve yeni ev sözü veriyor. Niye yeni ev sözü veriyor ? o teyze evinin yıkılmasına razı değil ki niye yeni ev? Neden vali şirket avukatı gibi anlaşmaya çalışıyor?Bu anlaşmadan çıkarı nedir ? Neden uyarılarda bulunuyor yaptırıma gitmiyor ? ve neden bu ülkede müteahhit denilince herkesin aklına katıksız şerefsizler geliyor ? (illa efendi namusuyla işini yapanlar vardır arada onları ayırıyorum)

04.11.2016

anlamadığım bir şey var. teyze için ev kiralanmış. Yani teyze 50 yıllık evinde yaşamıyor. Eee o ev ne oldu? yıkıldı mı? Çünkü yıkıldıysa yine kaybeden teyze, insanlık ve adalet olmuyor mu?

TÜM YORUMLARI OKU (29)