Evinin Hava Kalitesini Artıracak 10 Tüyo

Soluduğumuz havanın kalitesi çok ama çok önemli. Peki evinin hava kalitesini nasıl artırabilirsin? Cevaplar içeriğimizde...

1. Düzenli havalandırma yapmayı unutma.

Evdeki havayı temizlemek ve taze hava almak için düzenli olarak odaları havalandır. Pencereleri açarak temiz hava girişini sağlayabilirsin.

2. Hava temizleyicileri kullanın.

İç mekân hava temizleyicileri, alerjenleri, tozu ve diğer kirleticileri filtreleyerek havayı temizler. Özellikle alerjik reaksiyon riski olan kişiler için faydalıdır. Teknolojiyi lehizine kullanın.

3. Bitki yetiştir.

Örneğin, barış zambakları, kırmızı kenarlı dracaena gibi bazı bitkiler iç mekan havasını temizler ve oksijen üretir. Evde bitki yetiştirmek hava kalitesini doğal yoldan değiştirecektir. Hem de bitkilerle uğraşmak sana terapi gibi gelebilir.

4. Tozları ve döküntüleri temiz tut, sık sık toz al.

Toz ve kirlenen yerleri temizlemek için düzenli olarak süpür, sil ve vakumlamalısın. Yumuşak bir süpürge veya vakum kullanarak havada tozun yeniden dağılmasını önlemiş olursun.

5. Kimyasallardan kaçın.

Evdeki temizlik malzemeleri, parfümler, spreyler ve benzeri ürünler havadaki kimyasal seviyelerini yükseltir. Mümkünse doğal ve kokusuz alternatifleri tercih edebilirsin.

6. Nem seviyesini kontrol et.

Yüksek nem küf ve bakteri oluşumuna neden olur. Nem seviyesini kontrol etmek için bir nem ölçer kullan ve gerekirse bir nem alma cihazı kullanarak havayı kurutabilirsin.

7. Sigara içilmeyen bir ortam yaratabilirsin.

Evinde sigara içilmesine izin vermemekle işe başlayabilirsin. Sigara dumanı iç mekandaki hava kalitesini ciddi şekilde bozar. Bu yüzden eve gelen misafirlerine uyarıda bulunmayı unutma.

8. Karbonmonoksit algılayıcısı kullanabilirsin.

Gaz sobası veya ısıtıcı gibi cihazların yanma yan ürünleri hava kalitesini kötüleştirir tam da bu yüzden karbonmonoksit algılayıcısı kullanarak bu riski azaltabilirsin.

9. Ev temizliğini asla aksatmamalısın.

Evdeki malzemeleri düzenli olarak temizleyerek tozlanmayı önleyebilirsin. Yatak takımlarını ve halıları sık sık yıkayarak toz ve alerjen birikimini azaltman uygun olacaktır.

10. Evine düzenli olarak bakım yaptırmayı es geçme.

Klima, ısıtma sistemi ve havalandırma sistemleri düzenli olarak bakım ve temizlik gerektirir. Bu cihazları düzenli aralıklarla kontrol ettir ve filtrelerini değiştir.

Popüler İçerikler

Aydilge'den ''Hayalim Cinsellik Yaşarken Ölmek'' Diyen Bennu Gerede'ye Tepki Dolu Yanıt!
Gassal Dizisindeki "Seküler" Karakter Fazla Karikatürize Edilmiş Bulundu
Zamlarla Nasıl Geçineceğini Düşünenlere Diyanet Cuma Hutbesinde ''Müminin Hayatında Umutsuzluğa Yer Yok'' Dedi