Evin Hep Temiz Olması Hayal Değil: Evinizi Tertemiz Tutmak İçin Tüyolar

Evinizi her gün temizlemek ya da çabucak kirlenmesini önlemek oldukça zahmetli bir iş. Özellikle büyük bir eviniz varsa ya da çocuk sahibiyseniz, evinizi temiz ve düzenli tutmak daha da zor bir hal alıyor. Tabii ki zahmetli bir iş diye hiçbir şey yapmadan duramayız. Size vereceğimiz birkaç ufak ipucuyla evinizi her zaman temiz ve düzenli tutabilirsiniz. Gelin, evinizi her zaman temiz tutmak için yapabileceklerinize birlikte göz atalım.

1. Evi havalandırmakla başlayın.

Her sabah uyandığınızda ilk işiniz bütün odaların pencerelerini açmak olsun. Böylece evde biriken kirli havayı ve karbondioksiti temiz havayla değiştirmiş olursunuz. Böylece hem daha ferah bir eve sahip olabilir hem de evde oluşabilecek küflenmelerin önüne geçersiniz.

2. Yataklarınızı toplayın.

Odaları biraz havalandırdıktan sonra yataklarınızı toplayın. Böylelikle yatak odanızı toparlamak çok daha kolay hale gelir ve dağınık bir görüntüden kurtulursunuz.

3. Minder ve örtülerinizi havalandırın.

Uzun süre kullanılan ve havalandırılmayan yastık, minder ya da örtüler mobilyalarınızı daha eski gösterebilir. Bu yüzden evinizi havalandırırken bunları da havalandırmaya özen gösterin.

4. Tozları temizleyin.

Evi havalandırdıktan sonra evin içine giren tozları süpürün. Bu şekilde eviniz hem ferah kalır hem de tozlardan arınmış olur.

5. Bulaşık bırakmayın.

Bulaşıklarınızı mutfakta bırakırsanız kötü kokular eve yayılmaya başlar ve koltuk, perde gibi eşyalara siner. Temizlemesi zor olan bu tip eşyaların temiz olması evinizin de temiz kokmasını sağlar. Tabii ki bu kural sadece bulaşıklar için değil, kötü koku yayan her şey için geçerli! Örneğin; kötü kokan ayakkabıları ayakkabılıkta bekletmek yerine havalandırıp temizleyebilirsiniz.

6. Mutfağınız düzenli olsun.

Mutfak tezgahlarınızın her zaman düzenli olduğuna ve bir şeylerin birikmediğine emin olun. Mutfak tezgahı; sık kullanılan ev aletleri, artan yiyecekler, atıştırmalık paketleri gibi şeylerin birikmesine müsait bir alan. Bu yüzden tezgahı günlük olarak toparlamaya çalışın. Çekmeceleri, dolapları ya da meyve ve sebze sepetlerini kullanın, hiçbir şeyi ortalıkta bırakmayın.

7. Oturma odasını da düzenleyin.

Mutfakta olduğu gibi oturma odası da eşyaların birikmesine çok müsait bir alan. Gazete ve dergiler, elektronik eşyaların parçaları, şarj aletleri, kablolar gibi pek çok şeyi toparlayıp bir çekmecede veya dolapta depolayabilirsiniz.

8. Zemin ve halılarınızı süpürün.

Düzenli olarak yerlere dökülen, halı diplerine giren ya da koltuk aralarına kaçan kırıntı ve döküntüleri süpürürseniz eviniz çok uzun süre daha temiz kalır. Ayrıca bu kırıntı ve döküntülerin birikmesi hem temizlik işini zorlaştırır hem de evi fazlasıyla kirli gösterir.

Küflenen Salça Problemi Ortadan Kalkacak: Salçanızın Küflenmesini Önleyecek Kolay Yöntemler
Şimdiye Kadar Boşuna Çile Çekmişiz: Karpuzu Kolayca Kesmenizi Sağlayacak Tüyolar
Hangi Meyveyi Tükettiğinize Dikkat Edin: Bu Meyveler Yüzünden Şekerin Dozu Kaçıyor

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı