Evergrande İflas Etti Mi? Emlak Devi Evergrande’nin İflas Haberi Piyasaları Karıştırdı…

Çinli emlak devi Evergrande’nin, uzun zamandır borçlarını çeviremediği ve iflas edeceği konuşuluyordu. Evergrande’nin iflası, Çin ekonomisinin yanı sıra dünya ekonomisinde de yıkıcı etkilere sebep olabileceği ifade ediliyordu. Emlak şirketi Evergrande, dün yapması gereken 148 milyon dolarlık ödemeyi yapmayınca, sosyal medyada Evergrande şirketinin iflas ettiği haberleri dolaşmaya başladı. Şirketin iflas haberleriyle birlikte kripto para piyasasında hızla düşüş yaşandı. Peki, Evergrande gerçekten iflas etti mi? Bitcoin son fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Uzun zamandır piyasaların beklediği kötü haber, dün akşam saatlerinde sosyal medyada birden yayıldı. Çin hükümetinin bile araya girdiği ve emlak devi Evergrande’yi kurtarmaya çalıştığı biliniyordu. Ancak Evergrande, dün yapması gereken ödemeleri yine yapmadı ve iflas etmese bile resmi olarak temerrüde düşmüş oldu. Temerrüt, kişinin borçlandığı edimi hukuka aykırı olarak yerine getirmemesi halidir. Peki şimdi ne olacak? Evergrande iflasını açıklayacak mı? İşte kripto para piyasasını yakından ilgilendiren Evergrande iflası ile ilgili tüm bilgiler…

Evergrande İflas Etti Mi?

Borçlarını ödeyememesi sebebiyle resmi olarak temerrüde düşen Evergrande, henüz iflasını açıklamadı. Ancak şirketin iflastan kurtulması hayli zor gözüküyor. Uzmanlar, Evergrande iflasının her an olabileceğini belirtiyor.

11 Kasım Bitcoin Fiyatları Son Durum

Dün hızla yayılan ‘Evergrande iflas etti!’ haberi en çok kripto para piyasasında etkili oldu. Son dönemlerde üst üste rekorlar kırarak tarihinin en yüksek seviyelerini gören Bitcoin, 69 bin dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Evergrande haberlerinden sonra ise ani bir düşüş grafiği sergileyen Bitcoin, 64 bin seviyelerine geriledi.

Bitcoin'in yanında son dönemde benzer bir yükseliş sergileyen ve bugün 4.868 dolar seviyesini gören Ethereum da kripto para piyasasının geneli gibi durumdan etkilendi. Ethereum, yaşanan gelişme sonrası 4.500 dolar seviyelerine geriledi.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Gayrimenkul Piyasasında Endişeye Neden Olan 'Evergrande' Krizi Tam Olarak Nedir?

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!