Eve Online'da Ne Ocaklar Söndü Bir Bilseniz

Konu Eve Online oldu mu, iddialı cümlelerle atıp tutmak zordur.

Kendi kitlesinin müthiş şekilde bağlı olduğu bu devasa evrenin eğer ucundan ya da kıyısından başlamadıysanız, konuşulan şeyler size oldukça uzak gelir. Ama büyük savaşlardan, devasa kayıplardan bahsedilmesi çok da yabancı gelmeyecektir.

Daha önce Eve Online tarihindeki en büyük savaş olan Asakai Savaşı’nın tam bir yıl sonrasında, ortalık yine karıştı. Peki nedir bu olay? Aslında bu, tek bir savaş değil. Bu, Cadılar Bayramı’ndan beri süregelen bir çekişmenin gün yüzüne çıkışı.

Ama işin özünde, olay tümüyle bir sistemin ele geçmesi üstüne kurulu. Pandemic Legion (PL)’un, Immensea’daki B-R5RB’nin ödemeleri gereken ücretini kaçırmış olmaları işte bütün kıyameti kopartan.

Çünkü sistemin parasını ödemezseniz, sistem sizin olmaz. Sistem açıktır, kuşatılabilir. Sistem, açık büfedir artık.

PL’nin bıraktığı bu açıktan faydalanmak ise CFC/RUS ittifakının amacıydı. Sistemin sekiz saat kadar elde tutulması, kontrolü sağlayacağından savaş bir anda karşıdakini en hızlı şekilde eritmek üzerine kurulu hale geldi. Zaten bütün taraflar Cadılar Bayramı’ndaki ağır savaştan beri erzak, para ve gemi biriktirmekteydi.

Peki neden “en büyük” savaşı? Çünkü ortalama bir “büyük” savaşta yaklaşık 3-4 Titan gemi harcanır. Titan, Eve dünyasındaki devasa güzellikteki metal yığınlarıdır. Milyarlarca ISK’e (oyun içi birim) mâl olan bu bebeklerin gerçek dünya karşılıkları yaklaşık 3,000 dolar. B-R5RB Savaşı, iki taraftan toplamda 70 adet Titan’ın uzay boşluğunda yok olmasına sebep olunca, 12 Titan’ın yok olduğu Uemon savaşının rekorunu silip süpürmeyi başardı.

Savaş devam ediyor, hâlâ kıyamet kopuyor. Ama şimdi de diğer istatistiklerin zamanı. PL’den gelen bilgiler, ellerinde kaybettikleri Titan’lardan çok daha fazla rezervlerinin olduğunu belirtiyor. Ama PL’in ittifakta olduğu grupların ne kadar varlıkları olduğu bilinmiyor.

Diğer bir konu da, eğer ki varlıklar bahsedildiği kadar fazla değilse evrenin en güçlü filolarının Provi ve BNI’a ait olacağı söylentileri.

Şu anda ilgili insanlar New Eden’ın nasıl bir şekle bürüneceğini bekliyor heyecanla. Bendeniz, hep uzaktan Eve Online izlemiş ve başkalarının savaşlarında iyice yavaşlatılmış dövüşlerde sorular sormuş bir meraklı olarak yeni bilgileri size iletmeye çalışacağım.

Popüler İçerikler

Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı