Koronavirüs salgını başladıktan sonra eve verdiğiniz siparişlerin temizliğinden emin olmak için dikkat etmemiz gerekenler var.
Koronavirüs salgını başladıktan sonra eve verdiğiniz siparişlerin temizliğinden emin olmak için dikkat etmemiz gerekenler var.
Burada amaç insanların bulunduğu restoran, market veya mağaza ortamına girmemek ve herkesin ellediği paketlere ellememek.
Birde paketi evinize getiren kuryenin sağlık durumu ve var tabii.
Online ödeme seçeneğini zorunlu tutmayan firmalarsa müşterilerine temassız ödeme seçeneğini kullanmalarını öneriyor.
Ancak hiçbir cihazla ve kişiyle temas etmeden kargonuzu almanız sizin için de en iyisi.
Buralara koyamıyorsanız kargonuzun bulunduğu alanı havalandırın. Virüsün maddeler üzerinde ne kadar süre kaldığı değişse de bu da alabileceğiniz küçük bir önlem.
Yıkayana kadar da ellerinizi kesinlikle yüzünüze götürmeyin.
Yemekler doğru şekilde pişirildiğinde (çiğ kalmadığında ve belirli bir derecenin üzerindeki sıcaklıkta pişirildiğinde) virüsün gıda yoluyla bir insana geçtiğine dair bir kanıt yok ve zaten yemek yapan kişilerin ve ortamların genel temizlik kurallarına uyması önemli.
Virüs özellikle bu paketlerin üzerinde uzun süre kalabiliyor.
Bu yüzden tedbirinizi alın ancak fazla telaşa düşmeyin.
Sizin farklı önerileriniz var mı?
Yorumlarda buluşalım 👇🏻
Lan zaten 2 gün boyunca kargo yolu gözlüyoruz bide gelince 9 saat açık havada bekletsem yine bakışıcaz.Burdasın kargom ama dokunmaıyorum çok saçma
Kargodan bulaşır korkusuyla oradan da alışverişi bırakırsak artık ortada ekonomi falan kalmayacak yani
Kargocunun elinden bulaşabilir. Ürünü alın, balkonda açın, dış kabını jelatinini vs. hemen çöpe atın, ürünün üzerine kolonya dökün heryerini kolonyayla silin güzelce. Sonra gidip ellerinizi yıkayın, bi daha ellerinizi kolonyalayın. Ürün kıyafetse hemen yıkamaya atın. 9 saat balkonda bırakmak ise yaramaz plastik üzerinde 3 gün yaşıyor virüs. En güzeli kolonya.