Evden Para Kazanmak Mümkün! Yeni Başlayanlar İçin Freelance İşlerin Nasıl Yapıldığını Anlatıyoruz

Birçok iş kolunda serbest olarak çalışmanız ve para kazanmanız mümkün. Peki siz bu alanlar neler ve 'freelance' nasıl çalışılır biliyor musunuz?

Çeviri yaparak, uygulama geliştirerek ve daha birçok farklı iş kolunda serbest çalışarak iyi bir ücret alabilirsiniz. Aynı zamanda freelance işlerin öz geçmişinizde bulunması sizin için yararlı olabilir. Haydi gelin ayrıntılarına birlikte bakalım...

Freelance çalışmanın yararları nelerdir?

  • Esnek çalışma saatleri: Çalışma saatlerinizi kendiniz ayarlayabilir ve diğer işlerinize de zaman ayırabilirsiniz.

  • İyi özel hayat-iş dengesi kurabilmek: Kurallar olmadan ara verebilirsiniz. Ailenize ve arkadaşlarınıza istediğinizde zaman ayırabilirsiniz.

  • İş yükü üstünde kontrol: Yapacağınız işleri seçebilirsiniz. Böylece bir işin çok uzun süreceğini ya da yeterince ödeme alamayacağınızı düşünüyorsanız o işi reddedebilirsiniz. 

  • Fazlasıyla para kazanma potansiyeli: İşte iyi bir itibarınız olduğunda kazanabileceğiniz paranın bir limiti olmaz.

Freelance işlerde çalışmanın zorlukları nelerdir?

  • Sabit olmayan gelir: Geç ödemelerle karşılaşabilirsiniz ve freelance çalışırken komisyon almak her zaman mümkün değildir.

  • Evdeki dikkat dağıtan şeyler: Evden çalışırken işlerinizi ertelememek ve dikkatinizin dağılmamasını sağlamak zor olabilir.

  • Rekabet: Birçok insan en iyi işlere başvuracaklardır. Bu yüzden sizin başvurunuzun diğerleri arasında öne çıkması için tecrübe kazanmanız gereklidir.

  • Yalnız çalışmak: Evden çalışacağınız için işlerinizi yaparken yalnız hissedebilirsiniz.

Peki freelance olarak hangi işleri yapabilirsiniz? Gelin birlikte bakalım:

Yazarlık

Freelance yazarlık işleri özellikle bu konularla ilgili bir bölümden mezun olduysanız ve günleriniz zaten yazmakla geçiyorsa freelance işlere başlamak için oldukça uygundur. Bu alandaki freelance işler oldukça çeşitlidir. Blog yazıları yazmak ve çevrimiçi siteler için ürün tanımları yazmak gibi birçok iş bulabilirsiniz. Hatta dergiler için freelance yazarlık yapmayı bile deneyebilirsiniz.

Çeviri

Bir yabancı dili iyi derecede biliyorsanız freelance çeviri yapabilirsiniz. Çeviri yaptığınız yabancı dile ve yaptığınız çevirinin uzunluğuna göre alacağınız ücret değişkenlik gösterebilir. Bu işler için gramer bilginizin iyi olması ve yeni bilgiler öğrenmeyi sevmeniz gereklidir.

Grafik tasarımı

Tasarım freelance çalışma alanında zorlu bir sektör olabilir. Bu alanla ilgili araçlara ihtiyacınız olacaktır. Aynı zamanda yeteneklerinizin ve yaratıcılığınızın müşterilerinizin isteklerini yerine getirebilmek için iyi bir düzeyde olması gerekir. Bir şirket için logo yaratabilir, animasyon videolar yapabilir ya da dergiler ve gazetelerde yayınlanacak reklamları tasarlayabilirsiniz. Bir freelance grafik tasarımcısının detaylara dikkat etmesi ve tasarım programlarını kullanmada iyi olması beklenmektedir.

Programlama ve bilgi teknolojisi ile ilgili işler

Programlama yapan kişiler genellikle müşteriler için iyi tasarlanmış ve kullanımı kolay bir yazılım oluşturmakla görevlidirler. Aynı zamanda sanal bilgi teknolojileri ile ilgili sanal olarak destek sağlayabilirsiniz. Genelde bu projelerde internet sitelerinin arama motoru optimizasyonlarında (SEO) yardımcı olmanız gerekir. Bu iş, internet sitelerini arama motoru sonuçlarında daha görünür kılmayı içermektedir. İstatistik analizi ve veri tabanlarını yönetme gibi işlerde de çalışmanız mümkündür. Programlama ve bilgi teknolojisi ile ilgili işler için internetin işleyişini bilmeniz ve yeni fikirler bulmakta iyi olmanız gerekir. HTML, CSS ve JavaScript gibi programlama dillerini bilmeniz de bu işlerde size yarar sağlar.

Çevrimiçi ders vermek

İlkokul, ortaokul, lise veya üniversite öğrencilerine birçok farklı konuda internet üzerinden ders verebilirsiniz. Çoğu şirket çevrimiçi ders işleri için daha öncesinde öğretmenlik tecrübeniz olmasını ve öğrettiğiniz konuyla ilgili bir mezun olmuş olmanızı isteyecektir.

Freelance çalışırken kaçınmanız gereken hatalar nelerdir?

twitter.com
  • Alacağınız ücreti önceden netleştirmemek: Yapacağınız işlerde mutlaka işe başlamadan önce ücreti belirleyin. Bu sayede daha sonrasında karışıklıklar yaşanmamış olur.

  • Deneme olarak ücretsiz çalışmamak: Birçok freelance iş sağlayan platform çalışanların deneme için ücretsiz çalışmasına izin vermez. Bu yüzden müşterilerinize ilk olarak ücretsiz bir örnek iş yapmayı önerebilirsiniz. Bu onların ileride sizi işe alıp almayacaklarına karar vermelerine yardımcı olacaktır.

Freelance çalışırken nelere dikkat etmelisiniz?

  • İyi müşterilerinizle devamlı çalışmak: Yaptığınız iş bittikten sonra müşteriyle bir daha çalışmak istiyorsanız bir dahaki işiniz için indirim sunabilirsiniz. Bu müşterilerin başka freelance çalışanlar aramak yerine sizi tekrar işe almasını sağlayabilir.

  • Yaptığınız işlerde adınıza atıf istemek: Bazı müşteriler yaptığınız işler yayınlandığında size atıf vermeyebilir. Atıf vermelerini istemeniz oldukça önemlidir çünkü bu sayede yaptığınız işi portföyünüze eklemeniz mümkün olur.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.👇

Kenarda Biraz Birikimim Olsun Diyenlere Para Biriktirip Tasarruf Etmeleri İçin 23 Öneri
Hayallerinizin İşine Girebilmek İçin Sahip Olmanız Gereken Öz Geçmişi Nasıl Hazırlamanız Gerektiğini Anlatıyoruz
İşinde Başarılı Olmak İsteyen Herkesin Mutlaka Hayatına Dahil Etmesi Gereken Kolay Ama Etkili 17 Alışkanlık

Popüler İçerikler

Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
Yönetmen İlker Canikligil'in "Kaçak Film" Çıkışına Röportaj Adam'dan Aşırı Haklı Tepki
YORUMLAR
18.09.2021

gerçekten uzun zamandır bu kadar güzel ve keyifle okuduğum bir içerik olduğunu hatırlamıyorum, emeklerinize sağlık dolu dolu bir makale okudum fazlası ile bilgilenmiş oldum teşekkürler. bende https://webly.com.tr/k/makale/ buradaki freelancer üyelerden <a href="https://webly.com.tr/k/makale/">makale satın al</a> yapıyordum . daha iyi inceleceğim artık.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ