Evdeki Verimliliğini Artıracak 10 Yenilikçi Dekorasyon Fikri

Uzaktan çalışmak son yıllarda pek çok sektörde popüler bir hale gelmiş durumda. Eğer sen de 'Evden çalışıyorum ama verimliliği düşüşe geçti.' diyorsan sıraladığımız tüyolara göz atmanda fayda var!

1. Çalışma masanı odanın aydınlık köşesine yerleştirebilirsin.

Çalışma masan sadece bir mobilyadan ibaret değil. Senin çalışma ortamın da ayrıca. Bu yüzden çalışma masanı daha aydınlık ve dikkatini dağıtmayan bir noktaya yerleştirirsen verimliliğin iki katına çıkabilir.

2. Çalışma alanını daha temiz ve düzenli tutabilirsin.

Çalışırken işine odaklanmak için masanda o esnada işine yaramayacak şeyleri kaldırıp daha temiz bir çalışma ortamı sağlayabilirsin. Sadece işine yarayacak gereçleri masanda tutmak verimliliğini artırabilir.

3. Ergonomik bir çalışma sandalyesi kullanabilirsin.

Her ne kadar evde rahat olsak da, saatler süren toplantılar ve projeler ile uğraşırken zaman geçirmek, bedenimizi yorabilir. Bu yüzden vücuduna iyi gelecek ve özellikle sırtını ağrıtmayacak bir çalışma sandalyesi edinmek iyi bir fikir olabilir.

4. Çeşitli bitkiler ile daha ferah bir çalışma ortamı yaratabilirsin.

Madem evden çalışıyoruz ve dışarı pek çıkamıyoruz, o halde dışarıyı eve getiriyoruz. Çalışma ortamına koyacağın şık saksılardaki bitkiler, ferah bir çalışma ortamı yaratmanı sağlayacak.

5. Duvarını favori rengine boyayarak çalışma ortamını daha keyifli bir hale getirebilirsin.

Sıkıcı ve bunaltıcı renklerden sıyrılıp duvarları en sevdiğin renge boyamak, hem seni ferahlatır hem de daha keyifli bir şekilde çalışabilirsin.

6. Ayrıca boyadığın duvarları bir sanat eserine dönüştürebilirsin.

Her gün aynı duvara bakmak biraz sıkıcı olabilir. Duvarlara renkli tebeşirler ile çizimler yaparak sanatını konuşturabilir ve dilediğin zaman duvarı silerek yeni figürler çizebilirsin.

7. Dikey aydınlatma yerine yatay aydınlatma tercih edebilirsin.

Avize gibi aydınlatmalar, tavan aydınlatması olduğu için ışık her yeri aydınlatır ve bu da gözü yorabilir. Dikey aydınlatma yerine yatay aydınlatma kullanmak için şık masa lambalarını, abajurları ve küçük aydınlatmaları kullanabilirsin.

8. Çalışırken müzik keyfinden mahrum kalmamak için kablosuz hoparlörler kullanabilirsin.

Tempoyu artırmak ve verimliliği daha yükseğe çıkarmak için müzik dinlemek çok iyi gelebiliyor. Çalışma ortamında kullanacağın kablosuz hoparlör ile tempolu müzikler dinleyerek verimliliğini artırabilirsin. Sadece çalışma masanda değil, aynı zamanda evin herhangi bir köşesinde de kullanabilirsin.

9. Ferah bir çalışma alanı için hava nemlendiricilerini tercih edebilirsin.

Şık ve minimal görüntüleri ile hava nemlendiricileri, temiz bir çalışma ortamı yaratmanda yardımcı olabilir. Kuru bir havası olan ortamda çalışmak seni rahatsız ediyorsa buhar nemlendiricisi kullanarak kaliteli bir çalışma ortamı yaratabilirsin.

10. Kablosuz şarj standları kullanarak kabloları ortadan kaldırabilirsin.

Kablosuz şarj standı, eğer cihazların uyumlu ise hayat kurtaran ürünlerden biri. Evinde kabloların oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve şık bir görüntü elde etmek için kablosuz şarj standlarını tercih edebilirsin.

Popüler İçerikler

Destek Eylemleri Başladı: Bir Vatandaş "Köfteci Yusuf Yalnız Değildir" Diyerek Tişörtünü Yırttı
Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa İçin ‘3. Maddenin Değiştirilmesi’ Önerisi
Domuz Eti Kullanan Köfteci Yusuf, Diyanet’in Telefonlarını Kilitledi: “Domuz Eti Yediysek Günah mı?”