Evdeki Hasta Eşine Bakmak İçin Kağıt Mendil Satan Kore Gazisi 81 Yaşındaki Celal Dede

Sosyal medya her zaman sansasyonlar ile gündeme gelmiyor. Twitter, bu sefer de bir yardım hareketi için işe yaradı. Celal Dede'nin kısa hikayesine gelin hep birlikte bakalım...

Daha önce de sosyal medya üzerinden kurulan bir iyilik zinciri sayesinde, kuş yemi satan Nezegül Nine için insanlar seferber olmuştu.

Kar Kış Demeden Parkta Kuş Yemi Satarak Geçimini Sağlayan 81 Yaşındaki Nezegül Nine

Twitter'da Edanur isimli kullanıcı, köprü üstünde gördüğü Celal Dede için bir farkındalık yaratmayı amaçladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Celal Dede, Bakırköy İncirli metrobüs köprüsü üzerinde yıllardır kağıt mendil satıyor; hem de 81 yaşında, evinde torun sevmesi gerekirken...

Aynı zamanda Kore Gazisi olan Celal Dede, bir böbreğini de savaş esnasında orada bırakmış. Evinde bakması gereken hasta bir eşi var Celal Dede'nin. Evin kirası, ekmek parası derken mecburen çalışıyor.

Sosyal medya kullanıcıları Celal Dede için o kadar çabuk kenetlendi ki, herkes yolunu değiştirip ondan mendil almaya gidiyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ulaştılar da... Büyükşehir Belediyesi, Celal Dede ve eşinin ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçtiklerini söyledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Siz de oralardan geçerken Celal Dede'den bir mendil alır mısınız?

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
06.03.2017

Gazisine bakamayan devlet... Utanç verici. Bütün gazilerimiz için tweet atmamız gerekiyor herhalde. Devlet twitter üzerinden çalışıyor. Güya sosyal devletiz.

06.03.2017

Suriyelilere yardım edin Suriyelilere.Koc gibi bakın onlara , sınavsız yerleştirin üniversitelere,tokiden ev verin , yağ ile bal ile besleyin.Aman hizmette kusur etmeyin çok iyi bakın onlara

07.03.2017

sen git kore de savaş, hiç bilmediğin topraklarda hiç tanımadığın düşmanla savaş , ne için abd den gelecek süt tozu için. sen memleket için elinden geleni yap ama bu memleket sana 80 yaşında boktan bir köprüde mendil sattırsın. kimse kusura bakmasın sokayım böyle sisteme.

TÜM YORUMLARI OKU (38)