Damak zevki kişiye göre değişir. Doğru. Ancak öyle lezzetler var ki evde tertemiz mutfaklarımızda yaptıklarımız dışarıda yediklerimizin tadını vermeyebiliyor. Bakalım bu yiyecekler hangileri.
Damak zevki kişiye göre değişir. Doğru. Ancak öyle lezzetler var ki evde tertemiz mutfaklarımızda yaptıklarımız dışarıda yediklerimizin tadını vermeyebiliyor. Bakalım bu yiyecekler hangileri.
Evde ne kadar özenirseniz özenin, ister içine yarım kilo kaşar koyun ister en sevdiğiniz sucuğu ekleyin o kocaman makinelerin preslediği zar gibi kaşarlı tostun tadını vermiyor.
Sokakta satılan köftenin tadı çok farklı. Dikkat ederseniz güzel, lezzetli, hafif vs demiyoruz. Tadı kendine has bir köfte tipi.
Artık marketlerde dilimlenmiş hale, işlenmiş hatta baharatlı versiyonlarını bile bulmak mümkün ama sonuç...
Evde köriden sos yapmaya çalışanlar dışarıdaki tadı ve kıvamı tutturamıyor.
O özel tencereler, anneden nineden kalma tarifler, kimyager özeniyle tutturduğunuz pilavlar falan hoş ama akşamın bir saati arabada satılan, plastik tabakta servis edilen pilavın tadı çok acayip.
Tüm gün boyunca salçalı sosta içi geçmiş, şaftı kaymış sosisin lezzetini tutturabilmek evde çok zor.
Evinizde taş fırın yoksa tutturmak çok zor o kıvamı.
Genelde sezar salata adına çıkılan yolculukta ayarı tutturamayınca yaptığınız çoban salatası veya pişmemiş sebze yemeği kıvamına gelebiliyor.
Evde yapınca ya köftesi kuru olur ya ekmeği dağılır. Bir burgercideki gibisini bulabilmek çok ama çok zor.
Evde balık pişiyorsunuz, doğal olarak ekmeğiniz de var. Mantıken olabilecek gibi görünse de nedense olmuyor.
Günlerce kazanlarda kaynatsanız da bir şeyler eksik...
Gözleme işi büyük ustalık gerektiriyor. Evde yapınca atanamayan börek olan bu yiyeceğin tadı dışarıda çok farklı.
Her ilin en az bir meşhur kanatçısı vardır ve genelde bunlar evde yaptıklarımızdan o kadar farklı oluyor ki 'Ulan adamlar farklı bir şeyin mi kanadını pişiriyor?' diye düşünebiliyor insan.
Elbette güzel yapanlarınız vardır ama canımız istediğinde şöyle az bir şey yapmaya kalkınca sonuç genellikle hüsran oluyor.
gerizekali gözleme evde yapilir
Serotonin in aldıgımız tatla dogru bir orantısı var. sayılan türde ki yemekler sosyalleşmek için dışarı çıkıldıktan sonra tüketilen yemekler olduğu için ve öncesinde eğlenilirken serotonin yeterince salgılandığı için o yemeklerde lezzetli geliyor. Beyin bu tadı kaydediyor ve daha sonrasında serotonin salgılanmamış bile olsa bu tadı aldıktan sonra otomatikmen salgılanmaya başlıyor. Mutsuzken beyinin ye emrini vermesi de bu yüzdendir.
açık havadan ve mikroplardan sanırım.