Enflasyondan etkilenmeyen fiyat kalmazken, zam yağmuru içme suyunun fiyatını da artırıyor. Gerek ambalaj, gerek lojistik maliyetlerinin artmasıyla 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı yaklaşık 100 lira oldu.
Enflasyondan etkilenmeyen fiyat kalmazken, zam yağmuru içme suyunun fiyatını da artırıyor. Gerek ambalaj, gerek lojistik maliyetlerinin artmasıyla 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı yaklaşık 100 lira oldu.
Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre, sağlıklı bir yaşam için günde 2 litre su içmenin maliyeti de artıyor. Damacana su fiyatları bütçeleri zorlarken, ambalaj fiyatları, taşıma ücretleri vatandaşı su içerken dahi zorluyor.
Şebeke suyu, büyükşehirlerde uzun yıllardır içme suyu olarak kullanılamıyor. Yüksek ambalaj maliyeti önde olmak üzere maliyetlerdeki artışın direkt yansıdığı damacana suyu fiyatı markalara göre değişirken, 100 liraya yaklaştı.
2022 Nisan ayında İBB'ye bağlı Hamidiye suyun 19 litrelik damacanası 24 TL olurken, 2024 Mayıs ayında fiyatın 85 TL olduğu görülüyor.
Damacana sularda fiyat aralığı 85 ila 100 TL arasında değişirken, ayda ortalama 5 damacana su tüketen bir ailenin sadece içme suyu gideri 500 liraya yaklaşıyor.
Biz site olarak toplu alıyoruz. İki farklı markadan aylık olarak alıp, bodrumda ışık görmeyen yerde depoluyoruz. İhtiyacı olan parasını ödeyip oradan alıyor. Dağıtım ücreti olmadığı ve toplu satış yaptıkları için oldukça uygun fiyata alıyoruz. Site yöneticilerinizden ısrarla talep ediniz :D
Su hesabı yapar olduk . . . Bir yandan da bak şimdi israf azaldı diyorum ama böylemi akıllanmalı böylemi olmalı falan filan diyip . . . ne bileyim işte öyle
Saray ve arap tapıcıları düşünsün