Evde Patili Dostuyla Yaşayanların Mutlaka Bilmesi Gereken 10 Şey

Patili dostlarımız sevimliliklerinin yanında birçok sorumluluk da getirir. Bu içerikte patili dostunuzla yaşarken dikkat edebileceğiniz tüyoları söylüyoruz!

1. Evcil hayvanınızın tüylerini düzenli olarak tarayın ve yıkayın

Evcil hayvanınızın türüne bağlı olarak düzenli olarak tüylerini tarayın ve yıkayın. Tüylerini tararken düzenli olarak dökülen tüyleri toplamak, evinizdeki tüy dökülmesini azaltır ve halılarınızın ve mobilyalarınızın daha temiz kalmasını sağlar. Ayrıca evcil hayvanınızın tüylerinde biriken kir ve yağın temizlenmesi, cildinin ve tüylerinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

2. Yataklarını sık sık temizleyin

Evcil hayvanınızın yatağını düzenli olarak yıkamak, kötü kokuların ve bakterilerin birikmesini engeller. Evcil hayvanlar, yataklarında çok vakit geçirirler ve ter, tüy ve diğer döküntüler yataklarında birikebilir. Bu nedenle, yataklarının sık sık yıkanması, evinizin temiz ve hijyenik kalmasını sağlar.

3. Halıları ve parkeleri periyodik olarak temizleyin.

Patili dostlarınız halılar ve zemin üzerlerine tüy bırakabilirler. Bu nedenle, düzenli olarak emiş gücü yüksek en iyi robot süpürge ile temizlemeniz gerekir. Halıyı ve zemini temizlemek evinizin temiz ve düzenli görünmesini sağlar, alerjenleri azaltır.

4. Oyuncakları ve kapları temiz tutun

Evcil hayvanınızın oyuncaklarını ve yiyecek kaplarını düzenli olarak yıkamak, bakteri ve mikropların yayılmasını önler. Evcil hayvanların ağzından ve pençelerinden gelen mikroplar oyuncaklara ve yiyecek kaplarına bulaşabilir ve bu da evinizde sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, oyuncakları ve kapları düzenli olarak yıkayarak evinizin temizliğini ve hijyenini koruyun.

5. Kum kutularını düzenli olarak temizleyin

Eğer bir kedi besliyorsanız, kum kutusunu her gün düzenli olarak temizleyin. Kedi kumu, idrar ve dışkıyı emer ve bu da kötü kokuların ve bakterilerin oluşmasına neden olabilir. Kum kutusunun düzenli olarak temizlenmesi, evinizdeki kötü kokuların önlenmesine ve hijyenin korunmasına yardımcı olur.

6. Temizleyici ürünlerinizi doğru seçin

Ev temizliği için hayvan dostu ürünler tercih edin. Kimyasal içermeyen, doğal ve evcil hayvanlar için güvenli temizlik ürünleri kullanmak, evcil hayvanınızın sağlığını korurken evinizin temizliğini sağlar. Bazı temizlik ürünleri, evcil hayvanların hassas cildine zarar verebilecek kimyasallar içerebilir bu nedenle evcil hayvanlar için özel olarak formüle edilmiş ürünleri tercih etmek önemlidir.

7. Mobilyalarınızı koruyun

Evcil hayvanınızın mobilyaları çizmesini veya zarar vermesini önlemek için özel mobilya koruma ürünleri kullanın. Evcil hayvanlar, mobilyaları tırmalayabilir veya ısırabilirler ve bu da mobilyalarda hasara neden olabilir. Mobilya koruma ürünleri, mobilyalarınızı evcil hayvanınızın zarar vermesinden korur ve evinizin temiz ve düzenli görünmesini sağlar.

8. Düzenli veteriner kontrolüne gidin

Evcil hayvanınızın sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olun. Düzenli veteriner kontrolleri, evcil hayvanınızın sağlığını izlemenize ve hastalıkların erken teşhis edilmesine yardımcı olur. Evcil hayvanınızın sağlığı, evinizin temizliği için de önemlidir çünkü sağlıklı bir evcil hayvan, daha az kir ve bakteri yayacaktır.

9. Hava temizleyicisi kullanın

Evcil hayvanınızın tüyleri ve döküntüleri nedeniyle evinizdeki havanın kalitesi düşebilir. Bu durumu önlemek için evde bir hava temizleyici kullanabilirsiniz. Hava temizleyicileri, evcil hayvanların tüylerini ve döküntülerini filtreleyerek evinizin havasını temizler ve alerjenleri azaltır.

10. Evcil hayvanınızı eğitin

Evcil hayvanınızı temizlik konusunda eğitin. Tuvalet eğitimi ve temizlik alışkanlıkları, evinizin temizliğini büyük ölçüde kolaylaştırır. Evcil hayvanlar, tuvaletlerini düzenli olarak temizlemeyi öğrenirlerse, evinizin temizliğini korumak daha kolay olacaktır. Ayrıca evcil hayvanınıza temizlikle ilgili komutlar öğreterek, evin temizliğine daha fazla yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Popüler İçerikler

151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
YORUMLAR
11.10.2024

Kedi ve köpeklerde insanlardaki gibi ter bezleri yoktur. O yüzden insanlar gibi terlemezler. Kediler yıkanmaz, köpekler de sık sık değil, 2,5-3 ay aralıklarla yıkanır. Kendini anlatamayacak olan hayvanlar için lütfen doğru bilgiler veriniz.

28.11.2024

Evcil hayvanlar, tuvaletlerini düzenli olarak temizlemeyi öğrenirlerse ????

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ