Evde Kedi Besleyenlerin Temiz Bir Ev İçin Mutlaka Dikkat Etmesi Gereken 10 Durum

Kedinizle birlikte yaşarken düzenli temizlik ve bakım alışkanlıkları geliştirmek hem kedinizi hem de sizi huzurlu hissettirir. Hijyenik bir ortam için aslında yapılması gerekenler oldukça basit, sadece süreklilik gerekli. Patili dostunuzu yanınıza aldığınıza göre haydi başlayalım. 🐱

1. Kum kutusunun temizliğini asla aksatmamalısınız...

Kedinizin tuvaletini temiz tutmak, evin genel olarak hijyenini de önemli ölçüde etkiler. Günde en az bir kez kedinin kumunu ve kum kabını haftada bir kez temizlemek önemlidir. Dipnot: Kediler kokulu kumdan hiç hoşlanmaz.

2. Kedinizin dökülen tüyleri için birkaç çözümümüz var...

Kedinizin çok tüy döken bir tür olup olmamasını göz önünde bulundurmalısınız ama düzenli tarama işlerini yapmak evinize daha az tüy dökülmesini sağlar. Yere ve koltuklara dökülen tüylere karşı tahammülünüz sıfırsa mutlaka evinize bir robot süpürge alarak sorunu kökten çözebilirsiniz.

3. Kedinizin eşyalarını da temizlik rutininizde olmalı...

Kedinizin yatağını ve oyuncağını sık sık temizlemelisiniz. Kedi tüylerinin ve deri hücrelerinin en yoğun toplandığı bölgedir. Ayrıca kediniz de temiz oyuncaklarıyla oynamaya bayılacaktır!

4. Mama ve su kabı temizliğini de listeye ekleyelim...

Kedinizin kullandığı mama ve su kabını sık sık yıkamak bakteri oluşumunu engeller ve kedinizin sağlığını korur. Özellikle metal veya seramik kaplar tercih etmek, temizliğini de kolaylaştırır.

5. Evinizi bol bol havalandırın!

Evinizi düzenli olarak temizleyerek taze hava sirkülasyonunu sağlayın. Özellikle kedi kokularını ve evde biriken başka kokuları dışarı atmak için pencere ve kapıları açık tutun. Tabii ki de bu havalandırma işlemi sırasında kedinizin güvenliğini sağlamaya dikkat edin...

6. Kedinizin sağlık kontrollerini takip edin.

Kedinizi düzenli olarak veterinere götürerek sağlık kontrollerini aksatmamalısınız. Sağlıklı bir kedi, genel ev hijyenini de olumlu yönde etkiler.

7. Kedinizin tırnak bakımı için kolları sıvayın!

Kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesin ve gerektiğinde tırnak törpüsü de kullanın. Mobilya ve zemin kaplamalarına zarar verme olasılığı da azaltmış olursunuz.

8. Kedinizin evdeki sınırlarını siz belirleyin.

Kedinizin belli bölgelere erişimini kısıtlamak için kapıları kullanın. Bunun amacı, belli odaları temiz tutmak ve zarar görmesini istemediğiniz eşyaların ulaşılmasını zorlaştırır.

9. Kedinizin enerjisini atması için onunla oyun oynayın!

Kedinizin düzenli olarak oyun oynaması ve egzersiz yapması, kedinizin içindeki enerjiyi atmasına yardımcı olur ve bu da enerjisini evdeki eşyalarınızdan çıkarmasının önüne geçebilir! 😅

10. Sonuncu maddeyi en zoruyla bitirelim! 😂

Bazı kediler suya girmekten hiç hoşlanmaz ancak belli aralıklarla kedinizi yıkayarak deri sağlığını ve koku kontrolünü sağlayabilirsiniz. Tabii bu işin sonu tırnak izleriyle bitebilir...

Popüler İçerikler

Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı