Çiçeklerinizin Capcanlı ve Sağlıklı Olmasını Sağlayacak 13 Öneri

Siz de çiçeklerinizdeki değişimi görmek istiyorsanız bu pratik bilgileri uygulamanızı tavsiye ederiz.

1. Çiçek bakımının en önemli ilk ve altın kuralı olan saksı seçimi ve değişimine dikkat edin.

Saksı seçimi yaparken bitkinin köklerinin ne kadar büyümeye yatkın olduğu araştırılıp ona göre derinliği seçilmelidir. Saksı değiştirirken en önemli şey köklerinin zarar görmemesidir.

2. Çiçeğin ihtiyaç duyduğu besinleri alabilmesi için toprak seçimi çok önemlidir.

Genel olarak ev bitkileri için organik maddeler bakımından zengin olan torf adındaki toprak önerilir. Ama bu değişiklik gösterebilir mesela kaktüsler kalın kum karışımını daha çok sever.

3. Çiçeklerinizin nemli ortamlarda yetişmesini sağlamak için ışığa, suya ve sıcaklığa önem vermelisiniz.

Nemi çok seven menekşelerin bile, mutfak gibi nemli ortamlarda yaşaması zorlaşır. Bitkinizin ya da çiçeğinizin bulunduğu ortamı havalandırmanız önemli. Diğer bir konu ise sıcaklığı çok seven bir bitkiniz olsa dahi güneş ışığının kavurucu sıcağına direkt maruz kalacak ortamdan uzak tutmalısınız.

4. Suyun pH değerini düşürmek için: Aspirin

Suyun pH değerini düşürdüğü için çiçekleri daha canlı tuttuğu söyleniyor. Çiçeğinize su vermeden önce bir aspirini kırıp suya karıştırmanız yeterli olacaktır.

5. Suyun içindeki bakterileri öldürmek için: Çamaşır suyu

Suyun içindeki bakterileri öldüreceği için vazodaki çiçeğinizin daha canlı kalmasını sağlayacaktır. Birkaç gün arayla, litre başına çeyrek çay kaşığı ölçüsü yeterli olacaktır.

6. Ferah ve canlı bir görüntü için: Saç spreyi

Çiçeklerinize ferahlık ve canlılık katmak için saç spreyini biraz uzaktan sıkmanız yeterli olacaktır.

7. Toprağı doğal minerallerle beslemek için: Maden suyu

Burada dikkat edilmesi gereken nokta; soda değil maden suyu olması gerektiği ve maden suyu gazının tamamen uçmasını beklemektir. Bu şekilde toprağı bazı doğal minerallerle beslemiş olursunuz.

8. Canlılık için: Gazoz

Birkaç tatlı kaşığı asidi kaçmış gazoz çiçekleri canlı tutmak için işimizi görecektir.

9. Besleyici olması ve bakterileri öldürmesi için: Beyaz sirke ve şeker

3 yemek kaşığı şekeri ve 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi bir litre suda karıştırın. Şeker bitkileri beslerken, sirke de bakteri gelişimini engelleyecektir.

10. Topraktaki bakteri üretimini azaltmak için: Madeni para

Bakır bozuk paralar, bakteri üretilmesini engelleyerek ve güçlü birer asitleştirici olabilirler. Ama diğer yöntemler kadar etkisinin uzun sürdüğünü söyleyemeyiz.

11. Böceklerden korumak ve canlandırmak için: Tarçın

Bitkinizi hem böceklerden korumak hem de köklerini canlandırmak istiyorsanız tarçın bu işin en iyi çözüm yollarından biri. Toz tarçını toprağa karıştırabileceğiniz gibi aspirin su ve toz tarçını karıştırıp sprey şeklinde de kullanabilirsiniz.

12. Gerekli nemi sağlamak için: Buz

Özellikle orkideleri canlı tutmak için haftada bir kez saksının dibine buz koymak orkideye gerekli nemi köklerine kadar almasını sağlayacaktır.

13. Çiçek coşturucu yapmak için: Haşlanmış yumurta suyu

Kulağa ilginç gelecek bir yöntem olsa da halk arasında bir nevi çiçek coşturandır. Birkaç yumurtayı haşladıktan sonra suyunu yapraklarına ve çiçeklerine gelmemesine dikkat ederek suluyoruz. Bu yöntem özellikle sardunyalarda etkilidir.

Popüler İçerikler

"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
YORUMLAR
09.08.2019

Evet çamaşır suyu, ben eğitimini aldım çiçekcilik yapıyorum. 2 senedir tercih ediyorum. Ömürlerini %30 / %40 arttırdım. Solıcanlı Gübre kullanıcı adı / yorum uyumu :D Çomoşor soyomo. Allahın cahilleri biraz araştırma yetiniz olsun. Ev gübresi seni.

ben de egitim aldim orda belirttim zaten anlaman kitsa ben ne yapabilirim 😂 9 senedir bu meslegin icindeyim ve ne okulda ne is hayatimda camasir suyunu ne okudum ne duydum. cevremde sayisiz cicekci, ziraat muhendisi peyzaj mimari ve teknikerleri var bitanesi bile camasir suyu demedi siz egitimi nerde aldiniz acaba MERAK ETTIM

09.08.2019

çamaşır suyu mu?

bu icerigi hazirlayan ev kadini falan mi😃 okulda bize bitkilere gazoz tarcin falan ogretmediler cunku kicinizdan element uydurmayin....... hele ki CAMASIR SUYU NEDIR??????

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ