Evde Bakım Maaşları Hangi İllerde Yattı, Kimlere Veriliyor ve Nasıl Alınır?

15 Mayıs'ta başlayacak ve 4 gün sürecek sokağa çıkma yasağından önce hangi illerde evde bakım maaşları yattı, kimler nasıl alabilir ya da başvuru yapabilir? 

İşte detaylar...

Evde bakım maaşı; bir hanede hangi koşulda olursa olsun gelirler toplamı esas alınarak belirlenen ve hane de kişi başına düşen aylık gelir ortalaması asgari ücretin net tutarının 2/3 den az geliri olan ve bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlara bakım için verilen destek amaçlı sosyal yardımdır.

Evde bakım maaşları her ayın ortasında hesaplara yatırılmaya başlanıyordu. Her ayın 15 ile 31'i arasında yatırılan evde bakım maaşları bankadan ya da bankamatiklerden çekilebiliyordu. Sokağa çıkma yasağının da ilan edilmesiyle 15 Mayıs tarihini beklemeksizin evde bakım maaşları yatırılmaya başlandı.

Koronavirüs nedeniyle 15 Mayıs'ta başlayacak sokağa çıkma yasağının 4 gün süreceği açıklanmıştı. Bu yüzden yasağın uygulanacağı illerde evde bakım maaşları hesaplara aktarılmaya başlandı.

Evde bakım maaşlarının yatırılmaya başlandığı İller;

-Amasya

-Karabük

-Sakarya

-Kırıkkale

-Tokat

-Samsun

-Kırşehir

-Kırklareli

Evde bakım maaşları hesaplara aktarılan diğer iller; Edirne, Aksaray, Isparta, Zonguldak, Malatya, Ankara, Diyarbakır;

Tekirdağ, Afyonkarahisar, İstanbul, Muğla, Konya ve tüm illere evde bakım ücretleri hesaplara yatırılmaya devam etmektedir.

Evde bakım maaşlarına başvuru yapabilmek ya da ödemelerin sonucunu öğrenmek E-Devlet üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Başvuru yapılırken ikametgah adresinin beyanı en önemli hususlardandır.Cezai işlem uygulanmaması açısından doğru adres beyanı ve adres değişikliği yapıldığında bakıma muhtaç vatandaşa en yakın kişi veya akraba tarafından en geç 15 gün içerisinde il müdürlüğüne adres değişikliğini bildirmesi gerekmektedir.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda sosyal medya üzerinde de paylaşımlar yapılıyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!