Evde Bakım Maaşı Yattı mı? E Devlet Evde Bakım Maaşı Yatan İller Sorgulaması…

Evde bakım maaşı ile ilgili internette yapılan araştırmalar çoğalmış durumda. Evde bakıma muhtaç kimsesi olan vatandaşlara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım maaşı adı altında ücret ödemesi yapılıyor. Evde bakım maaşı almaya hak kazananlar, ‘evde bakım maaşı yattı mı?’ sorusuna cevap arıyor. Evde bakım maaşları, e devlet üzerinden kontrol edilebiliyor. İşte evde bakım maaşı ile ilgili tüm detaylar…

Evde bakıma muhtaç kimsesi olanlara ödenen evde bakım maaşları, ikametgah adreslerine göre yatırılıyor. Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı, e devlet üzerinden veya SMS ile kontrol edilebiliyor. 14 Kasım evde bakım maaşı yattı mı?

Evde Bakım Maaşı Yattı mı?

14 Aralık 2021 tarihinde evde bakım parası yatan iller listesi henüz duyurulmadı. Evde bakım maaşları her ayın 15’i ile 30’u arasında açıklanmakta. Bu sebeple bir değişiklik olmazsa Çarşamba gününe dek evde bakım parası yatan iller listesinin açıklanması beklenmemekte.

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilir.

Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

Üveyler dâhil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini ifade eder.

E Devlet Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı