Eva Green Başlayan Akıma Katılarak Türkiye'deki Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekti, Bir Kez Daha Kalbimizde Taht Kurdu

Bu kadına aşığız, aşık!

Kadınlara yönelik baskının, şiddetin ve tacizin yıllardır önlenemediği; yasaların bizi korumaya yetmediği bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz. Ne yazık ki her güne bir kadın cinayetiyle uyanıyoruz.

Bütün bu zorluklarla mücadele etmeye çalıştığımız yetmiyormuş gibi bir de gündemimizde şiddete karşı tek sigortamız olan İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması var.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'den birçok kadın İstanbul Sözleşmesi'nin önemine ve gerekliliğine dikkat çekmek için bir akıma imza atmış ve şiddete karşı birlikte direneceğiz diyerek seslerini duyurmaya başlamışlardı.

Türkiye'den birçok ünlünün katıldığı bu akıma yabancı ünlülerden de destek gelmişti.

Kadın birliğinin önemine dikkat çekmeye başlayan ünlüler 'challenge accepted' diyerek siyah beyaz fotoğraflarını paylaşmışlardı. Kimisi akımın nereden başladığını bilmese de asıl konu İstanbul Sözleşmesiydi.

Kadınların İstanbul Sözleşmesine ve Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İçin Başlattığı Akıma Yabancı Ünlülerden de Destek Geldi

Bu konuda belki de en bilinçli ve önemli paylaşımı Eva Green yaptı. Yaptığı paylaşımla bir kez daha kadınların kalbini kazandı.

Paylaştığı fotoğrafın altına şunları yazdı: 

'Son zamanlarda, takip ettiğiniz kadınların siyah beyaz fotoğraflarını #womensupportingwomen ve #womenempoweringwomen hashtagleriyle birlikte paylaştığını görmüş olabilirsiniz.'

"Bu akımın kökeni, Türk kadınlarına neler olduğundan başlıyor; son yıllarda kadınlara yönelik şiddet raporları fırlamış durumda."

'2010 yılından bu yana 1000'den fazla kadın resmi olarak cinsiyete dayalı şiddet nedeniyle öldürüldü. Bu Türk kadınları için özellikle zor bir yıl oldu; sosyal medya trolleri, ekonominin durumu, toksik erkekliğin derinleştirilmesi ve Kovid-19 krizinin etkileri birleşerek zaten hassas olan bir durumu daha da tırmandırdı.'

"Ardından 16 Temmuz'da kayıp olduğu bildirilen bir üniversite öğrencisi Pınar Gültekin geldi. En son Muğla ilinde otobüs beklerken görüldü."

'Cesedi bulunduğunda dövülmüş, boğularak öldürülmüş ve bir varil içine gömülmüştü.'

"Katili biliniyor ve gözaltına alınmış olsa da, birçok kadın yakında serbest bırakılacağından ya da hafif bir ceza alacağından korkuyor. Bu, kadınları öldüren erkeklerin çoğu için geçerli."

"Pınar Gültekin'in anısına, Türkiye'deki kadın cinayetlerine birlikte karşı duralım."

'Türk halkı, her gün öldürülen kadınların siyah-beyaz fotoğraflarını sosyal medyada, gazetelerde ve TV ekranlarında görerek uyanıyor. '

Eva Green, dayanışma içerisinde kadına karşı şiddete dur diyelim diyerek bitiriyor sözlerini.

Bize destek verdiği ve durumun hassasiyetine dikkat çektiği için gönülden teşekkür ediyoruz. ❤️

twitter.com

Sonuna kadar dayanışma ve birlik içinde şiddete karşı dimdik duracağımıza söz veriyoruz Pınar.

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com
twitter.com
Ahlakımızı Bozacağı, Aile Kurumunu Yıkacağı Söylenen İstanbul Sözleşmesi'yle İlgili Doğru Bilinen 12 Yanlış
Biz Birlikte Güçlüyüz! Kadına Yönelik Sistematik Şiddete Dikkat Çekmek İçin 'Challenge Accepted' Diyen Ünlülerimiz

Popüler İçerikler

Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.07.2020

(TO WHOM IT MAY CONCERN) .Hello dear friends I would love us to join the Illuminati, the right source of light which has now Made my dreams a reality Christina have change my life you will have to contact the office on WhatsApp: +18186431374 have a contact with her now she is a great medical and traditional and to crown it all a member of the illuminatiam it's all in your hands please if not interested ignore the message

30.07.2020

Bravo.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ