Ev Temizliğinde Kimyasalı Azaltmak İçin 10 Yöntem

Ev temizliğinde kimyasal kullanımı hem sağlığımız hem de çevre için olumsuz etkiler yaratabilir. Kimyasalları azaltarak daha doğal ve sürdürülebilir bir temizlik yapabilirsiniz. 

İşte ev temizliğinde kimyasal kullanımını azaltmak için 10 yöntem!

1. Sıcak su ve buharın temizleme gücünden faydalanın.

Yüzeyleri temizlemek için sıcak su veya buhar temizleyiciler kullanarak kimyasalları tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Buhar, bakterileri ve mikropları etkili bir şekilde yok eder, size de tertemiz bir ev sunar.

2. Çok amaçlı temizleyici olarak beyaz sirke kullanın.

Beyaz sirke, doğal asidik yapısıyla birçok yüzeyde hem temizleyici hem de koku giderici olarak kullanılabilir. Suyla karıştırarak çok amaçlı bir temizleyici elde edebilirsiniz.

3. Kendi deterjanınızı kendiniz yapın.

cdn-images-1.medium.com

Çamaşır ve bulaşık deterjanlarını evde yapmak, hem maliyeti düşürür hem de kimyasal kullanımını azaltır. Doğal sabun, boraks ve karbonat gibi malzemelerle kendi deterjanlarınızı evde kendiniz üretebilirsiniz.

4. Cam temizliğinizi su ve sirke ile doğal bir temizliğe dönüştürebilirsiniz.

Cam ve ayna temizliği için, su ve sirke karışımı kullanabilirsiniz. Bu karışım, yüzeylerde iz bırakmadan temizlik sağlar. Ayna gibi camlar hem de hiç kimyasal kullanmadan... Daha ne olsun?

5. Islak yüzeyler için derinlemesine temizliğin sırrı: sirke ve karbonat karışımı.

Mutfak tezgahları, lavabo ve banyolar gibi yüzeyleri temizlemek için sirke ve karbonat karışımını kullanabilirsiniz. Bu karışım, hem güçlü bir temizleyici hem de dezenfektan olarak işlev görür. Ancak karışımı hazırlarken ilk anda sirke ve karbonat tepkimeye gireceği için biraz dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

6. Plastik yerine doğal temizlik malzemeleri kullanın.

Plastik içerikli süngerler ve fırçalar yerine, doğal malzemelerden yapılmış temizlik araçlarını tercih ederek hem çevreye hem de sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Çünkü plastik ürünler temizlik yaparken yüzeylerde gözle görünmeyen plastik partiküller bırakabiliyor.

7. Gönül rahatlığıyla esansiyel yağlar kullanabilirsiniz.

Lavanta, çay ağacı, okaliptüs gibi esansiyel yağlar, temizlik sırasında antibakteriyel ve hoş koku sağlama özellikleriyle kimyasal içermeyen alternatiflerdir. Hem temizlik hem de missss gibi kokular...

8. Doğal sabunları tercih edin.

Marketlerde satılan birçok sabun kimyasal içerir. Bunun yerine zeytinyağlı veya doğal sabunları tercih ederek kimyasal kullanımını azaltabilirsiniz. Ayrıca doğal sabunların temizleme gücü de oldukça yüksektir.

9. Mikrofiber bezler ile kimyasal kullanmaya hiç gerek yok.

Mikrofiber bezler, suyla birlikte kullanıldığında bile yüzeylerdeki kir ve tozları etkili bir şekilde temizler. Bu sayede kimyasal temizlik ürünlerine ihtiyaç duymadan temizlik yapabilirsiniz.

10. Teknolojinin nimetlerinden faydalanın.

Gelişmiş robot süpürgeler ve akıllı temizlik cihazları, kimyasal kullanmadan etkili temizlik sağlar. Bu teknolojik cihazlar, ev temizliğinde hem zamandan tasarruf etmenize hem de çevreye daha az zarar vermenize yardımcı olur.

Popüler İçerikler

Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!