Ev Sahipleri ve Satıcılar İlanları Silmeye Başladı: Gelir Takibi Geri Adım Attırdı!

Emlak piyasasında hareketin sonu gelmiyor. Ev fiyatları bir dönem 'ayrı eve çıkarken', sonra kiralar rüştünü ispat etmenin peşine düşmüştü. Alan, satan, alamayan, satamayan, kiralık ev bulamayan, kira ödeyemeyen, kira artıramayan, kirası artmasın diye evinden çıkamayan herkes isyandaydı. Bitti mi? Henüz değil ama çözüm arayışları sürüyor.

Bakan Nureddin Nebati, bu konuda açıklama yapmıştı👇

Nebati'den Konut Fiyatlarında Sert Çıkış: 'Vatandaşlarımızı Mağdur Edenlere Asla Müsamaha Göstermeyeceğiz'

Bakanlıklar toplandı👇

Maliyet, Bakanlar, Mahkemeler! Ev Fiyatlarında Arsalar Çözüm Olacak mı? Kiralarda Artış Duracak mı?

TÜİK'İn açıkladığı enflasyon verisi sonrası Haziran ayının kira artış oranı da on iki aylık ortalama baz alınarak yüzde 39,33 oranında gerçekleşti.

Bakan Kurum da bu konuyla ilgili açıklama yapmıştı👇

Bakan Açıkladı Fahiş Kira Artışına Ceza Yolda! Sosyal Medyada Yorumlar Gecikmedi

Kiralarda farklı uygulamalar da vardı👇

Kiralara Sınırlama Gelir mi? Bakanlık Konut Sahiplerinin Peşinde: Hangi Ülkeler Hangi Modelleri Uyguluyor?

Dijital platformlarda ev, araba, arsa hatta kıyafet, oyuncak alışverişi yaptığımız şu dönemde yeni bir düzenleme geldi.

Resmi Gazete’de 31 Mayıs Salı günü yayımlanan ve 1 Haziran itibarıyla uygulamaya giren yeni düzenlemede ilan sitelerinde yer alan taşınır ve taşınmazlara mülklere ait tüm bilgiler, aylık periyotlar halinde Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirileceği belirtildi. 

Gayrimenkul piyasasındaki oynaklığın önüne geçerek sahte ya da spekülatif amaçlı fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanırken, vergi kayıplarının da minimize edilmesi amaçlanıyor.

Düzenlemenin etkisi hızlı oldu!

Dünya'dan Leyla İlhan haberine göre, Resmi Gazete’de yayımlandığı gün itibarıyla ilan sitelerinden ilanlar hızla kaldırılmaya başlandı. Silinen ilanların sayısı öncekine oranlar iki kat artarken, bu sayının da artması bekleniyor.

Bir farklı bakış açısı ile de sektör temsilcileri bu ilanların kontrolsüz bir biçimde farklı platformlara kayabileceğini bunun da mağduriyetlere yol açabileceğini söylüyor.

Emlakjet Genel Müdürü Tolga İdikat, ilanların WhatsApp grupları, Facebook, Instagram gibi platformlara kayabileceğini belirtirken, sitelerinden normalde günde 3 bine yakın ilanın silindiğini düzenleme ile birlikte ilk gün 7.500, ikinci gün 8.000 ilanın silindiğini açıkladı.

Fiyat artışlarının da önüne geçilmesi amaçlanırken, diğer yandan enflasyonun bu konuda engel teşkil edeceği de biliniyor. Sektörde bazı uzmanlar ise kısa vadede yükselen fiyatların orta ve uzun vadede talep dolayısıyla düşeceğini öngörüyor.

TURYAP Genel Müdürü Kemal Karadağ, uygulamanın mülk sahiplerinde etkili olacak olan tapu harcı ödemeleri ile emlak kazanç vergisi yükü ile kısa vadede fiyatları yükselteceğini düşündüğünü açıklarken, Zingat.com Satış Direktörü Eser Karaismailoğlu ise orta ve uzun vadede talebin azalmasıyla fiyatlarda aşağı yönlü bir etki yaratmasını beklediklerini iletti.

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
03.06.2022

Daha önce neden yapılmadı diye sormak istiyorum. Piyasayı bu kadar serbest bırakırsan olacağı bu, böyle manipüle ederler işte. Nereye elini atsan elinde kalıyor, nasıl bir ülkedeysek artık.

03.06.2022

Neden sildiniz ilanları tatlı su kurnazları.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ