Ev Sahibi Kiracı Davasında Dikkat Çeken Karar: Maaş Zammı Kira Zammını Belirleyecek

Ev sahipleri ve kiracılar mahkeme salonlarını doldururken davalarda yaşanan artış nedeniyle geçen sene 1 Eylül'de arabulucu uygulaması yürürlüğe konuldu. Milyonlarca anlaşmazlık dosyası arabulucuya giderken davalarda dikkat çeken kararlar da gelmeye devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre bir davada kiraya kiracının maaş zammına göre zam yapılması kararlaştırıldı. 

Kaynak: Milliyet

Ekonomik kriz, artan hayat pahalılığının derinden etkilediği bir sektörde emlak sektördü oldu. Kira zamları vatandaşların belini bükerken fahiş fiyatın önüne geçilmesi için 1 Eylül 2023 itibarıyla arabuluculuk yöntemi yürürlüğe konuldu.

Arabulucuya tam 6 milyon 223 bin dosya gitti. Bu dosyaların 4 milyon 72’si anlaşma ile sonuçlandı.

Bir ev sahibi-kiracı davasında dikkat çeken karar çıktı. Milliyet’in özel haberine göre bir davada kira zammının maaş zammıyla belirlenmesine karar verildi.

Kaynak

Olay lüks havuzlu, spor tesisli modern bir sitede bulunan dairede yaşandı. Aylık 8 bin TL kirası olan sitede rayiç kiralar 25 bin 30 bin TL civarındaydı.

Kiracı işinde ve çocuklarının eğitiminden dolayı 2 yıl daha aynı sitede oturmak istedi. Davalık olan kiracı ve ev sahibi çareyi arabulucuya gitmekte buldu.

Anlaşmada kiracının maaşına göre kirada zam yapılması öngörüldü. Kiraya 2025 Mart ayında yüzde 20’den az olmamakla birlikte maaşa göre tam uyumlu ek artış yapılacak.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Emekli Maaşına Zam Bekleyenleri Üzecek Hesap: "Maksimum 15 Bin Lirayı Görür"
2025'te Emekli Olanların Maaşı Düşecek mi? AKP'den Yanıt Geldi: "Henüz Veri Yok"
Memur ve Emeklinin Kaderi 3 Ocak’ta Belli Olacak! Üç Aylık Enflasyon Farklı İle Zam Hesabı

Popüler İçerikler

Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
Bu Değişim Şaka mı? Büşra Pekin'in Çok Güzel Hareketler'den Bahar'a Kadarki Değişimini İnceliyoruz!
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
YORUMLAR

Maaşlara oranla ev kiraları çok yüksek ev sahipleri çok acımasız ve devlet büyük şehirler araplara kalsın millet köye gitsin diye asla müdahale etmiyor 17 bin maaş alan birinden 15 bin kira istemek 40 bin maaş alan birinden 35 bin kira istemek insafsızlık ama bunlar hep hükumetin işine gelen hareketler

30.09.2024

Мк çarşı pazardaki fiyatlara müdahale edeceğine devlet kira zammı peşinde.

30.09.2024

devletmi kaldı

30.09.2024

Bu nasıl bir karar ev sahibi ( mülk sahibi ) devlet olsa anlarım. Sosyal devlet anlayışı barınma hakkı vs. Bunları devletin sağlaması gerektiği için maaşına endeksler kirayı. ev sahibi şahıs hangi akla hizmet başkasının evini adamın maaşına göre endeksler. Bu kararı veren heyet sormak lazım elektrik su faturanızı maaşınıza endekslimi ödüyorsunuz. ülkeye komimizim geldi haberimiz mi yok

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ