Eurovision'dan Bir Ülke Daha Çekildi! "Yarışma Barış ve Neşeyi Yansıtmıyor" Dediler

Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail’in varlığına yönelik tepkiler büyüyor. Daha önce beş ülkenin çekilme kararının ardından, İzlanda da yarışmaya katılmayacağını duyurdu. İzlanda kamu yayın kuruluşu RUV, Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) İsrail’in 2026 yarışmasına katılımına izin vermesine sert bir dille karşı çıktı.

Detaylar 👇

Kaynak: AA

RUV Genel Müdürü Stefan Eiriksson, alınan kararı açıklarken, mevcut koşullar altında Eurovision’un "barış ve neşeyi yansıtmadığını" belirtti.

Eiriksson, bu atmosferde yarışmaya katılmalarının mümkün olmadığını vurgulayarak, 'Durum bu şekilde devam ettiği sürece geri adım atıyoruz' ifadelerini kullandı. Kurulun bu karar için oylamaya dahi gerek görmediği, kararın halk desteğiyle alındığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in katılımı kesinleştiği için 5 ülke daha çekildiğini açıklamıştı.

EBU'nun 4 Aralık'taki Genel Kurul toplantısında İsrail’in katılımının oylama yapılmaksızın kabul edilmesi Avrupa genelinde büyük bir tepkiye yol açmıştı. İzlanda’dan önce İspanya, Hollanda, Slovenya, İrlanda ve Belçika devlet televizyonları da aynı gerekçeyle yarışmadan çekildiklerini açıklamıştı. Boykot, İsrail’in katılımının sürmesi halinde daha da derinleşecek gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir;

Amerika'nın Ünlü Finans Kuruluşundan 2026 Asgari Ücret İçin Yeni Tahmin!
Trump Ülkeye Kapıyı "Altın Kart" ile Açtı: 1 Milyon Dolarlık Hızlandırılmış Vize Programı Başladı
Evinde Olanlar Yaşadı: 100 Liralık Türk Banknotunun Değeri Yaklaşık 300 Bin TL
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Hakim, Perperişan Şarkısının Sözleri Nedeniyle Hapsi İstenen Mabel Matiz'e Sordu: "Bu Şarkı Erkeğe mi Yazıldı"
Torunlarıyla Bir Balık Restoranında Yemek Yiyen Rahmi Koç'un O Anları X'te Gündem Oldu!
Evi Arabası Olmayan Erkek İçin "Bir Baltaya Sap Olamamış" Diyen Kadın Tepkilerin Odağında